Maatregelen omtrent Corona

13 maart 2020


Update 4 April

Beste leden,  

Laat mij beginnen met het uitspreken van de wens dat iedereen inclusief zijn of haar naasten nog in goede gezondheid verkeert. Onze gezondheid is een groot goed, helemaal in deze bijzondere tijd. Daarbij worden wij allemaal gehinderd om ons geliefde tennisspelletje te spelen, in competitie verband, onderling of op welke wijze dan ook. De bijhorende gezelligheid op de baan en in het clubhuis valt daarmee ook weg, kortom een vervelende start van het voorjaarsseizoen. Het einde daarvan is ook nog niet in zicht.  

Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen heeft de overheid dinsdag 31 maart de eerder afgekondigde maatregelen om de gevolgen van het Coronavirus te beperken, verlengd tot en met 28 april. Op 21 april wordt duidelijk welke maatregelen al dan niet van kracht zijn na 28 april. Dat betekent dat de KNLTB de eerder afgekondigde maatregelen in het verlengde van de richtlijnen van het R.I.V.M. ook heeft verlengd t/m 28 april. Als tennisvereniging volgen we deze richtlijnen op. Concreet betekent het tot en met 28 april voor onze vereniging dat:

 • Alle sportevenementen waaronder competitiewedstrijden en toernooien af worden gelast. Na 21 april wordt duidelijk of de competitie eventueel begin mei wordt opgestart;
 • Alle andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijenkomsten ook worden afgelast in ons clubhuis. Digitale vergaderingen kunnen uiteraard wel plaats vinden;
 • De lessen voor junioren en senioren geen doorgang kunnen vinden. Mogelijk worden de lessen later ingehaald;
 • We na 21 april hopen dat we een nieuwe ALV kunnen plannen voor de zomer;
 • Alleen de onderhoudscommissie het park mag betreden om te zorgen dat o.a. het onderhoud aan onze banen doorgang kan vinden om onnodige schade en kosten te voorkomen in een latere fase. Voor het onderhoud van de banen en het park heeft de KNLTB aparte richtlijnen opgesteld, die vanuit het bestuur zullen worden gedeeld en besproken met de onderhoudscommissie.  

Deze situatie vraagt van ons allen flexibiliteit, maar ook solidariteit. Onze vaste lasten lopen door, terwijl onze inkomsten (met name de kantineomzet) dalen. Of en voor welke regeling vanuit de overheid wij in aanmerking komen, wordt op dit moment door het bestuur onderzocht. Na 21 april, of eerder indien nodig komen wij met meer informatie. Ik reken op jullie begrip.  

Hartelijke groet en hopelijk snel weer een sportieve groet,      

Paul Jonker Voorzitter TV Mallumse Molen   

 

Update 19 Maart (2)

Algemene ledenvergadering van 9 April a.s. afgelast

Vanavond hebben we als bestuur besloten om de Algemene ledenvergadering van 9 April te annuleren. Gezien de ontwikkelingen van het Covid 19 virus verwachten we niet dat we op deze korte termijn met een grote groep mensen kunnen samenkomen. We nemen als tennisvereniging onze volledige verantwoordelijkheid om ieder risico in dezer te beperken.

Een nieuwe datum kunnen we op dit moment nog niet plannen. Zodra we meer duidelijkheid hebben, zullen we weer met een nieuwe datum komen.

 

Update 19 Maart (1)

De voorjaarscompetitie voor zowel jeugd als senioren is uitgesteld tot tenminste begin mei.

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Zie onderstaande link naar het nieuwsbericht van de KNLTB.

https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/knltb-voorjaarscompetitie-en-kia-tenniskids-competitie-voorlopig-uitgesteld-tot-mei/

 

Update 15 Maart

Na de besluitvorming door overheid om alle horecagelegenheden en sportclubs te sluiten tot en met tenminste 6 April, zullen wij als vereniging ons hierbij afsluiten. Ons park gaat dus echt op slot tot en met 6 April!

De kantine en kleedkamers en douches worden nog eenmaal schoon gemaakt, zodat we hopenlijk over een aantal weken weer kunnen spelen op ons park.

Zie ook de berichtgeving vanuit de KNLTB via onderstaande link. https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/tennis-en-het-coronavirus/

Dit betekent dat hiermee vervalt:

 • De eerste ronde van de voorjaarcompetitie
 • Regulier/onderling tennis in de periode t.m. 6 april.

De activiteiten na 6 april zullen we bij het naderen van deze datum weer evalueren.

 

Update 13 Maart

Nieuwe maatregelen:

 • In verband met het Coronavirus hebben we besloten alle georganiseerde activiteiten (trainingen, verenigingsles, klus- en schoonmaakdag, werkgroepoverleggen, competitiewedstrijden etc.) op onze club te annuleren t.m. 31 maart. Hierin volgen we de landelijke richtlijnen vanuit KNLTB en RIVM (https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/tennis-en-het-coronavirus/).
 • Voor de jeugd zijn de eerste competitiewedstrijden afgelast. Via de JC zal hierover gecommuniceerd worden aan ouders en kinderen.
 • In overleg met de kantinecommissie is besloten ook de kantine tot ten minste 31 maart te sluiten. Juist een kantine is een plek waar mensen met elkaar in contact komen. Ook kunnen we niet het hygiëne niveau bieden om besmetting 100% uit te sluiten.
 • Douches en toiletten worden met verhoogde frequentie schoon gemaakt.

Nog niet afgelast zijn:

 • Voorjaarscompetities, startend op 4 April Door onze competitieleiders (Pascal Schenk en Hilde Weerman) wordt de status nauw gevolgd. Mocht je hierover vragen hebben, dan verzoeken we de spelers met hen contact op te nemen.
 • Algemene Ledenvergadering, 9 April a.s.
 • Regulier tennis Onderling tennissen is vooralsnog wel toegestaan en hierbij vragen we iedereen om de basis hygiëne maatregelen te volgen.

Wanneer er nieuws is, zullen we weer een update naar onze leden versturen en publiceren op de website.

Update 12 Maart

Voorjaartoernooi TV Mallumsemolen afgelast

In navolging van de overheids- en KNLTB richtlijnen om evenementen te beperken i.v.m. het Coronavirus, hebben we als bestuur samen met de toernooicommissie moeten besluiten het komende voorjaarstoernooi af te gelasten. Iedereen, die is ingeschreven, wordt via de toernooicommissie op de hoogte gesteld.  

Regulier tennis

Vooralsnog kan er nog wel gewoon in onderling verband getennist worden op ons tennispark. We vragen hierbij iedereen wel om het advies van de RIVM te volgen qua hygiene en sociale contacten.  

Richtlijnen KNLTB  Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. In het kort komt het er op neer dat wat begin van de week het advies was, nu voor heel Nederland geldt. De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Vandaar dat wij nu adviseren alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart in heel Nederland. Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de KNLTB en daarom roepen wij iedereen op om alle andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.  Trainingen afhankelijk van de groepsgrootte (max. 4 personen per baan en trainer) en vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden.  Verder verwijzen we voor naar de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuisblijven, thuiswerken en het bezoeken van evenementen. Zie volledig bericht via onderstaande link: https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/tennis-en-het-coronavirus/  

Basis hygiëne maatregelen

Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht: De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles  

Indien er sprake is van een actieve besmetting op jouw vereniging, neem dan contact op met de landelijke infolijn corona, tel 0800-1351.

Indien jullie vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, dan kunnen jullie contact opnemen met één van de bestuursleden. Een overzicht van telefoonnummers van onze verenigingscontactpersonen  kun je vinden op onze website (https://www.tvmallumsemolen.nl/bestuur-commissies)    

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen