Amazing

AmazingAmazing
Mors 14
7151 MX Eibergen
085-0656830
www.amazingfd.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Als ik dit schrijf, is het medio augustus, ruim 30 graden buiten en volop zomer. Ik heb even een schrijversvakantie gehouden en pak de interviews nu weer op. Afgelopen april interviewde ik Marcia Klein Haneveld. Het was een leuk gesprek met een enthousiaste en trotse dame. Ze stond vlak voor het 10-jarig jubileum van haar bedrijf Amazing. Welk feest inmiddels groots gevierd is.

In haar kantoor valt mij een bordje op met de tekst: “Unieke Achterhoekers aan het werk”. Ik vraag haar waar dat voor is. Ze straalt van enthousiasme als ze vertelt over dit initiatief en het bordje dat ze kreeg van de wethouder van de gemeente Berkelland voor haar inzet en ambassadeurschap. Ze vertelt me over MAXX, een praktijkschool voor moeilijk lerende kinderen. Ze heeft leerlingen van deze school bv. geholpen met het oefenen van sollicitatiegesprekken, waarin zij de rol van sollicitant en  werkgever op zich nam. Zo kon ze leerlingen een spiegel voorhouden en prikkelen om zich van de beste kant te laten zien. Op dit moment neemt ze vooral proefexamens schoonmaken af. Zo krijgen leerlingen er een beetje feeling bij als een vreemde naar ze kijkt en ze beoordeeld. Het beoordelen gaat uiteraard opbeurend, coachend en opbouwend, zodat het ook vertrouwen geeft. Daarnaast biedt ze ook stageplaatsen aan, zodat leerlingen de kans krijgen om ervaring op te doen in haar bedrijf en hopelijk zelfs blijven. Ze vindt dit overigens niet bijzonder, maar heel normaal. Je moet denken in mogelijkheden. Iedereen die wil en kan werken, verdient een kans. En als wij daar een handje bij kunnen helpen, dan doen we dat toch?
 
Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Amazing is een kwalitatief hoogstaand schoonmaakbedrijf, waar vakkennis, loyaliteit en passie hoog in het vaandel staan.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
“Ik ben de eigenaar van het bedrijf”, vertelt Marcia. Ze is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, neemt klanten aan en is de bedenker van het concept. Ze heeft mensen en klanten gezocht die in haar concept geloofden en hieraan wilden bijdragen. Ze heeft onlangs een bedrijfsleider aangenomen in de hoop dat zij zich wat meer zal kunnen richten op de toekomst van het bedrijf.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Marcia heeft de tuinbouwschool gedaan en was bloemiste. Tijdens het opgroeien van de kinderen ging ze werken als schoonmaakster bij ISS en Asito. Bij Asito werkte ze later ook als objectleidster. Ze raakte besmet met het schoonmaakvirus en voelde dat het een echt vak is en geen ondergeschoven kindje zou moeten zijn. Na ruim 10 jaar bij Asito voelde ze dat het anders moest kunnen. Ze kreeg steeds minder tijd om objecten schoon te houden en de druk op de medewerkers was groot en daarmee ook het ziekteverzuim. Vanuit de klanten ontving ze ook geregeld een klacht.
Ze vertelt trots dat er nu nauwelijks klachten zijn. Dat komt omdat ze niet meedoet met de prijsvechters en een kalere dienstverlening. Ze richt zich op het midden- en klein bedrijf en op kwaliteit. 

Waar ben je het meest trots op?
Marcia is het meest trots op wat ze heeft neergezet. Ze bestaan nu 10 jaar en ze heeft meer dan 50 medewerkers in dienst. Toen ze startte hoorde ze vaak: “Dat gaat je niet lukken.” Ze heeft het bedrijf vanaf nul opgebouwd, groeit nog steeds en heeft dit tijdens het jubileumfeest gevierd met de mensen die wel in haar geloofden.

Wat is je grootste wens?
“Dat ik er nog vele jaren bij mag doen met dit fijne team en mooie werk”, antwoordt ze lachend.

Wat is je grootste uitdaging?
"Het vinden van personeel", zegt ze direct. “Het is echt een zoektocht in alle lagen naar enthousiaste vakkrachten met gedrevenheid en passie.”

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Ze waardeert de open en ook enigszins selectieve benadering vanuit de club. Ze herkent zich in de gedrevenheid en de passie. Ze vindt het mooi dat ook kleine ondernemers een plek krijgen en respect en waardering. Verder vindt ze dat onze club een mooie locatie heeft en laagdrempelig is.

Tennis je zelf ook? En wat vind je van padel?
Nee, heel vroeger op school heeft ze weleens getennist. Ze zou het beiden weleens willen proberen.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
“Ik hoop dat we nog lang plezier, passie en loyaliteit mogen delen met elkaar”, aldus Marcia.

Na het interview krijg ik een rondleiding in het bedrijf en ook daar is het opgeruimd en schoon. Naast allerlei professionele schoonmaakmiddelen en attributen, zie ik ook een hele rij wasmachines staan. Ik weet nu ook waar ik mijn slaapzakken in het vervolg ga laten wassen. Tot slot toont ze me trots één van de 2 nieuwe bedrijfsbussen van de glazenwassers. Het zijn hele investeringen, maar zo rijden zij er picobello bij en het ziet er top uit. In één woord ‘amazing’!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468