Bakker Bart Eibergen

Bakker BartBakker Bart
Brink 7
7151 CR Eibergen
0545-472176
www.bakkerbarteibergen.nl


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Net voor Sinterklaas had ik een afspraak met Remy Ooink. Het was gezellig druk in de lunchroom en ik bemachtigde een tafeltje bij de zijwand. Even later kwam Remy bij me zitten, maakten we kennis en gaf ik hem een klein presentje van de vereniging als dank voor zijn sponsorschap afgelopen jaar. Alle sponsoren hebben een blijk van dank gehad, alleen was dat een pakketje van Bakker Bart, dus voor Remy had ik iets uitgezocht in de winkel van een andere sponsor Fokke Gert Spinder (FG slijterij). Hij nam het dankbaar in ontvangst en ik hoop dat hij er het nieuwe jaar goed mee is begonnen.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Lokaal verbinden middels lekker en vers eten.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
“Ik ben al zo’n 7 jaar de eigenaar van dit filiaal”, antwoordt Remy. Hij is geheel verantwoordelijk en aansprakelijk voor de bakkerij en lunchroom binnen de franchiseformule van Bakker Bart. Een gedeelte van de producten koopt hij centraal in, maar deels koopt hij ook lokaal in. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zuivelproducten van de Zuivelhoeve en groente en fruit van Groente en Fruit Op’n Brink. Hiermee probeert hij ook een bijdrage te leveren aan het behoud van de diversiteit in het centrum en het gezamenlijke bestaansrecht van de ondernemers daar. 
Verder behoort inkoop, planning en verkoop ook tot zijn taken. Hij is geregeld in de winkel te zien als gezicht van de zaak, maar ook omdat hij het leuk vindt.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
“Nee”, antwoordt Remy, “ik wilde eigenlijk gymleraar of café eigenaar worden.” Hij vond sport in zijn algemeenheid erg leuk en ook het overbrengen op de jeugd. Een café sprak hem ook erg aan. De horeca biedt ook veel kansen en uitdagingen voor ondernemerschap. Vroeger heeft hij ook wel als kelner gewerkt. 
Als opleiding heeft hij eerst Sport & Bewegen gedaan. Hij is vervolgens als fitnessinstructeur en zwemonderwijzer aan de slag gegaan. Dit bood te weinig uitdaging en via via kwam hij in aanraking met Bakker Bart. Er was een vacature in de bakkerij. Hij startte daar rond zijn 18e en heeft er al zijn diploma’s als bakker gehaald. Vervolgens leerde hij door en werd hij bedrijfsleider van het filiaal in Haaksbergen. Negen jaar geleden kwam er een kans om te ruilen met de bedrijfsleider van Bakker Bart in Eibergen en dit beviel erg goed. Na 2 jaar kocht hij het bedrijf, dat nu dus 7 jaar zijn eigendom is.
Zijn horeca wens is toch ook een beetje in vervulling gegaan, want de lunchroom loopt goed. Ook heeft hij veel bedrijven die bij hem presentjes, traktaties en lunches afnemen. Hij vindt het mooi dat de bedrijven op het industrieterrein in Eibergen hem als lokale ondernemer dit ook gunnen.

Waar ben je het meest trots op?
“Op het personeel en de kwaliteit van de producten die we leveren”, antwoordt hij direct. “We leveren goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.” Het team werkt hard, is hecht en al vele jaren in dezelfde samenstelling actief. Remy vindt het ook erg mooi om te zien hoe medewerkers groeien en zich ontwikkelen. Zo ook Fernando die bij de bakkerij is komen werken vanuit Maxx onderwijs, die doet het ook geweldig.

Wat is je grootste wens?
“Dat is toch wel gezond blijven met mijn familie en vrienden”, zegt Remy. “Ik zie teveel mensen die het leven te vroeg verlaten. Ik word, als alles goed mag gaan, volgend jaar juni voor de 2e keer vader. Elke dag tel ik mijn zegeningen. Ik waardeer enorm wat ik heb. Ook in het licht van wat er allemaal in de Oekraïne gebeurt.”

Wat is je grootste uitdaging?
“De onzekerheid die de energiecrisis met zich meebrengt. Ik heb een goed renderende zaak, maar iets externs, waar ik geen invloed op heb, bedreigt de voortgang van mijn zaak”, legt hij uit. “Tot nu toe doen we het nog goed hoor, maar het blijft toch onzeker hoe het zich verder gaat ontwikkelen.”

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
“Bob ten Vergert kwam langs en vertelde over de andere sponsoren, de gouden kans die hij zag voor padel en de steun die ze als vereniging goed konden gebruiken om die kans te pakken. Dat sprak mij aan. Ook komen er veel leden als klant in mijn zaak, dus zo steun ik hun, via hun vereniging, ook een beetje”, licht Remy toe.
 
Tennis of padel je zelf ook?
“Ik heb 2 jaar getennist in Haaksbergen. Padel heb ik nog nooit gedaan, maar ik wil het wel graag een keer proberen. Doe al veel naast mijn werk voor de Twente supporters en kan niet alles. Het moet wel in balans blijven. Ik neem ook graag deel aan activiteiten met andere ondernemers. Alles zolang het maar energie blijft geven. Oh ja, ik voetbal ook nog in Haaksbergen bij Bon Boys in een 35+ elftal”, lacht Remy.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Laten we samen gaan voor een bruisend Eibergen! Denk daarbij ook eens aan de sponsoren en koop lokaal.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468