Autobedrijf Berenpas

Autobedrijf BerenpasAutobedrijf Berenpas
Kiefteweg 3
7151 HT Eibergen
0545-471280
www.berenpas.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Vrijdagochtend een paar minuten voor 9 stap ik binnen in de showroom van Berenpas. Eelco Kruidenier heet mij welkom en biedt me iets te drinken aan. Ik neem alvast plaats in zijn kantoor en het valt me op dat je vanuit zijn kantoor zo de werkplaats inkijkt. Ik merk dit op als hij terugkomt met de thee en de koffie en hij geeft aan dat dit heel prettig werkt. Zo is er ook interactie tussen de showroom en de werkplaats. Het bedrijf staat voor openheid en transparantie en dat zie je ook terug in de inrichting. Er is veel glas en er zijn ook veel deuren. “Dat is wel even een werkje bij het afsluiten van het pand aan het einde van de dag”, lacht Eelco. 

Het valt mij op dat er verschillende auto’s in de showroom staan, waaronder ook een hele mooie oldtimer. “Ja, dat is wel een hobby van mij”, zegt Eelco trots. “Eerder waren we een officiële Suzuki en Nissan dealer, maar nu zijn we een universeel autobedrijf. De vraag van de klant veranderde en in 2016/17 zijn we dan ook andere automerken gaan verkopen. We bieden nieuwe auto’s aan, maar ook jong en oud gebruikte auto’s. We willen onze lokale klanten in de regio graag bedienen. Zij vinden het ook fijn dat wij het onderhoud bieden. Alles fijn dichtbij huis. We bieden ook universeel onderhoud aan. We zijn een Carprof en Leaseprof. Je kunt bij ons dus ook terecht met je (elektrische) lease auto. Daarnaast verhuren we ook auto’s via Autohopper.”

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
“Dichtbij de klanten”, zegt Eelco.
“We staan voor korte lijnen, openheid en transparantie. We laten graag zien wat we doen en houden dan ook van levendigheid om ons pand heen. Vandaar ook dat we blij zijn met het tankstation en de wasstraat naast ons pand. Van beide zijn we eigenaar. We hopen daarmee ook klanten te trekken.”
 
Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
“Ik ben de eigenaar en leidinggevende”, vertelt Eelco. “Ik sta echter wel tussen mijn medewerkers en positioneer me er niet boven. Zo werkt het voor mij fijn en als het nodig is poets ik ook een auto. Mijn werkzaamheden focussen zich het meest op alles in en rond de showroom, de in- en verkoop, en de ontvangst en advisering van klanten. Ik heb geen technische achtergrond, dus je zult me geen technische werkzaamheden zien doen. Dat laat ik aan de professionals in de werkplaats over en ik loop dagelijks even binnen bij het bedrijf van mijn broer Steffen (Autoschadespecialist de Kiefte). Wij vullen elkaar heel mooi aan en leiden elk ons eigen bedrijf. We zijn echter wel gezamenlijk eigenaar van beide bedrijven.
 
Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Eelco vertelt dat hij van jongs af aan is opgegroeid met het bedrijf dat zijn vader toen nog runde. Hij was geregeld in de showroom te vinden, poetste auto’s en keek graag mee bij de verkoop. Na de HAVO keek hij nog even naar opleidingen in de natuur en landbouw, maar uiteindelijk werd het de MEAO gevolgd door de HEAO. Commercie is echt zijn ding.

Waar ben je het meest trots op?
Dat we zo’n leuk team hebben weten te vormen. Er is vertrouwen over en weer en we werken heel prettig met elkaar samen. Ik voel me ook echt onderdeel van het team. 
 
Wat is je grootste wens?
Dat ik mag blijven opstaan ’s ochtends met zin in wat de dag mag brengen. Ik kan ’s avonds al denken aan de dag van morgen en er dan al zin in hebben: “Weer een mooie dag in het verschiet.” Ik wens dat ik dat mag behouden. Geen grootse dingen, maar een comfortabel en prettig gevoel.
 
Wat is je grootste uitdaging?
“Dit in stand houden”, antwoordt Eelco. “Met het team dat we nu hebben en hopelijk met nog wat nieuwe aanwas erbij de uitdagingen in de markt op een prettige manier het hoofd kunnen blijven bieden. Geen afstand tot de werkvloer en lekker kort op elkaar.”
“Het is best moeilijk om aan kwalitatief goed geschoold personeel te komen”, legt Eelco uit. “We hebben nu ook een vacature, voor een autotechnicus, dus als je nog iemand weet.
 
Vanuit het dealership moesten we veel meer, dat is nu simpeler en makkelijker, maar dat betekent niet dat we stilstaan. We moeten voortdurend meebewegen met de markt. Milieu en duurzaamheid is iets dat al vele jaren in onze branche de boventoon voert, dat is niet nieuw. Transitie is een natuurlijk proces, daar moet je in mee bewegen. De werkzaamheden worden anders. Bij de elektrische auto zie je, dat deze door het gewicht, meer onderhoud nodig heeft aan het onderstel. Daar moet je je medewerkers dan ook in trainen en opleiden. En dat vergt ook de aanschaf van andere apparatuur.

“Mooie vraagstelling trouwens, zegt Eelco. Ik heb van mijn vader geleerd te denken in uitdagingen en niet in problemen. Er is zoveel mogelijk. Soms moet je ergens gewoon aan beginnen en dan komt de oplossing vanzelf. Iets wordt pas een probleem als je er zelf geen invloed op hebt.”

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
“De maatschappelijke betrokkenheid bij de mensen van de vereniging”, antwoordt Eelco. “Ik ken veel leden. Ook ondersteunen we graag het verenigingsleven.”

Tennis of padel je zelf ook?
Nee, ik heb weleens een balletje geslagen vroeger, maar heb altijd gevoetbald en gesquasht met een vriendengroep. Inmiddels hebben we de bal verruild voor de mountainbike. Padel lijkt me wel heel leuk om eens te proberen.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Houd plezier in je sportieve activiteiten. Het is belangrijk om aan sport en spel te doen. Even niet te serieus en vooral lekker plezier maken.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468