Grand Café De Klok

De KlokGrand Café De Klok
Grotestraat 84
7151 BD EIBERGEN
0545-477475
www.deklokeibergen.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Zaterdagochtend 15 januari jl. stapte ik binnen bij de Klok. Daar waar eerst allemaal tafeltjes stonden, staat nu 1 grote ronde tafel een tafeltje voor 2. De gordijnen zijn gesloten, er brandt wat zachte sfeerverlichting en de kachel in het midden geeft een aangename warmte. Om de ronde tafel zitten wat medewerkers voor hun koffiepauze. Ik begroet iedereen en Paul Klein Goldewijk, beter bekend als Paul van de Klok, staat op en we gaan even apart zitten met een kop koffie en thee. Uiteraard spreken we eerst even over Corona en het effect dat dit heeft op de activiteiten van de Klok voor we aan het interview beginnen.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
De Klok wil met eten, drinken en feesten zorgen voor mooie momenten.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Paul is de eigenaar van de Klok. Hij houdt zich bezig met de verkoop, planning, werkvoorbereiding en administratie. Daarnaast is hij gastheer en springt hij, als een soort vliegende keep, bij waar nodig.

Heb je dit altijd al willen worden?
Paul geeft aan dat hij vanaf de lagere school al wist dat hij de horeca in wilde. De keus voor zijn vervolgopleiding was dan ook snel gemaakt, dat werd HBO horecamanagement. Het idee was dat hij na zijn studie ook even elders ervaring op zou doen voor hij de zaak van zijn ouders zou gaan voortzetten. Het overlijden van zijn vader in 1993 maakte echter dat hij tijdens zijn opleiding zijn moeder al ging helpen in de zaak. Zijn broer Jeroen hielp ook mee. Paul was toen 20 jaar. Uiteindelijk was hij van alle 5 kinderen de enige die de zaak graag wilde voortzetten. In 1996 studeerde hij af en ging hij fulltime als eigenaar in de Klok aan de slag.

Waar ben je het meest trots op?
Dat de Klok altijd in staat is geweest om met de tijd mee te gaan. De Klok bestaat sinds 1780 en heeft meerdere functies gehad. Het is een hotel geweest, een café en net als nu een restaurant met feestzaal. Dit kon natuurlijk niet zonder betrokken personeel dat ook mee beweegt. Dat is de kracht van de Klok. Paul vertelt dat hij er ook heel blij mee is dat de patisserie van zijn vrouw Maike erbij is gekomen.

Wat is je grootste wens?
"Van het slot natuurlijk!", roept Paul direct. Daar is geen twijfel over mogelijk. En mocht dit interview verschijnen op een moment dat we weer open mogen, dan is mijn grootste wens dat we niet meer dicht hoeven en dat er geen beperkingen meer zijn voor de Klok om te doen wat we zo graag doen.

Wat is je grootste uitdaging?
Paul geeft aan dat de grootste uitdaging het komend jaar is om de personele bezetting – met name op het gebied van oproepkrachten – voldoende groot te krijgen om genoeg omzet te kunnen draaien om aan de kosten te voldoen. Afgelopen twee jaar was er weinig aanwas én waren er nauwelijks feesten en partijen om nieuw personeel op te kunnen leiden. Er wordt dit jaar dus kritischer naar het aannemen van opdrachten in combinatie met de bezetting gekeken, want kwaliteit gaat voor volume. De (absurd) stijgende kosten van energie, eten en drinken vormen tevens een flinke uitdaging om die onder controle te krijgen.

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Veel van onze gasten komen vanuit Eibergen en omgeving. Door lokaal te sponsoren ontstaat er een soort wederkerigheid. Wij hopen dat met het zien van onze naam op de tennisbaan, mensen een hapje komen eten bij ons en anderzijds doen wij graag iets terug voor de leden die bij ons een hapje komen eten. Zo ontstaat er een positief effect die twee kanten op werkt.

Tennis je zelf ook?
Paul is geregeld te vinden op onze tennisbaan. Als hij moet kiezen tussen single en dubbel, dan kiest hij voor de single. "Dubbelen is erg gezellig, maar singelen is wat beter voor de conditie", licht hij toe. Zijn meest favoriete sport is echter windsurfen. Begin januari heeft hij zelfs nog op de plank gestaan. Hij doet dit al vanaf zijn 14e jaar. Vandaar ook dat ze met het gezin veel te vinden zijn op hun favoriete plekje aan het Veluwemeer.

Wat vind je van padel?
Hij vindt padel een erg leuke sport en hij heeft gemerkt dat met een beetje enthousiasme en tennisslagen je toch al best wel mee kunt spelen. Hij ziet wel in dat je, om beter te worden, je wel wat andere technieken eigen moet maken. Zijn prioriteit ligt echter bij het tennissen. Maar als er binnen het groepje waar hij mee tennist/padelt iemand tekort is voor padel, dan speelt hij mee.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Paul vindt dat de club op de goede weg is en net als de Klok meeveert met de tijd. Hij wenst de club toe dat ze nog heel lang mogen bestaan en dat de Klok nog maar lang mag blijven sponsoren.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468