Brasserie De Lindeboom

De LindeboomBrasserie De Lindeboom
Hagen 28
7151 CA Eibergen
0545-478440
www.delindeboomeibergen.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Het interview vindt plaats aan een tafeltje in De Lindeboom zelf. Gezellig op de bank met een heerlijke thee maak ik kennis met de enthousiaste horeca familie Dekkers. Ik had een afspraak met Mariska, maar tot mijn grote verrassing schuiven ook zoon Rico en dochter Nikki aan. Het werd een gezellig gesprek.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
“Voor mooie momenten”, antwoordt Mariska. We doen graag net dat ene stapje meer, zodat het bezoek aan onze brasserie een memorabel moment wordt. Denk aan een liedje aan de tafel bij een jarige tot het snel inpakken van een broodje voor een brandweerman die opgeroepen wordt.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Mariska is het gezicht van de brasserie. Haar broer Raymond startte De Lindeboom 11 jaar geleden op. Op 7 juli 2020 nam ze het geheel van hem over. Daarna volgden 8 maanden van beperkingen i.v.m. Corona. Ze zat echter niet stil en zag in die tijd ook kansen. Bij de (her)opening was het meteen druk, dus dat gaf vertrouwen. Een derde sluiting volgde en die viel zwaar. Gesteund door haar gezin wist ze gelukkig haar positieve inslag te behouden. 
Inmiddels werken zowel Nikki als Rico mee in de brasserie. Nikki doet de opleiding tot meewerkend horeca ondernemer en werkt zowel bij de Kastanjefabriek (stage) als in de brasserie. Rico heeft zijn opleiding afgerond en heeft ervoor gekozen om van het werken in de brasserie zijn baan te maken. Hij ondersteunt Mariska waar nodig en heeft speciaal aandacht voor de vormgeving van de website en de menukaart. Man en vader Bert levert de nodige technische hand- en spandiensten en de zus van Mariska heeft een creatieve hand in de aankleding en het interieur van de brasserie.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Mariska antwoordt met een volmondig: “Ja”. Ze heeft dit altijd willen doen. Op haar 13e kochten haar ouders Grenszicht en werkte ze daar al mee. Ze heeft nog even getwijfeld of ze toch niet de zorg in wilde, maar koos na de middelbare school toch voor de hotelschool. “Horeca en ondernemen zit bij onze familie in de genen”, zegt ze lachend.

Waar ben je het meest trots op?
“Op mijn kinderen”, zegt ze zonder na te hoeven denken. “Ze zijn 19 en 21 jaar, werken nu beiden in de horeca, samen met mij en ze vinden het nog leuk ook!” Ze kijkt trots naar haar dochter en zoon en het enthousiasme spat er vanaf. 
Ik vraag aan Rico of het niet lastig is om te werken met zijn moeder. Hij antwoordt: “In de brasserie noem ik haar geen mamma, maar Mariska. Hier is ze mijn baas. Dat gaat heel goed hoor. Soms zeg ik weleens gekscherend: “Als mijn baas boos is, dan heb ik ook een probleem thuis met mijn moeder.”

Wat is je grootste wens?
“Onze gezondheid behouden”, antwoordt Mariska.

Wat is je grootste uitdaging?
“Het belangrijkste is ons team goed te houden”, legt Mariska uit. “Bij elkaar en betrokken, zodat we gezamenlijk de onzekerheden het hoofd kunnen bieden en uitdagingen om kunnen blijven zetten in kansen.”

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Als familie en bedrijf zijn we graag betrokken bij het dorp Eibergen. We hebben een dorpse mentaliteit. Daar past ook het steunen van lokale verenigingen bij. We zien ook veel leden bij ons in de brasserie. We voelen een wederzijdse verbondenheid en interesse.

Tennis of padel je zelf ook?
Mariska vertelt weleens getennist te hebben op het veldje voor haar huis, maar niet op een tennisbaan. Niemand in de familie tennist of padelt. Horeca is al topsport genoeg. In de zomer lopen ze zo 20 km op een dag. 
Mariska heeft wel een tijdje op de maandagochtend hardgelopen met een groep dames. Dat vond ze erg leuk. Ze mist dit wel qua gezelligheid, maar nu de brasserie zo goed loopt, is haar die vrije maandagmorgen heilig geworden.
Nikki en Rico trekken in hun vrije tijd graag op met hun vrienden. Daarnaast vindt Rico het erg leuk om scooters te repareren en reviseren.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Blijf allen sportief & gezond en blijf ook genieten van de gezelligheid, de kleine dingen en de momenten samen!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468