Maarse Drukwerk

Maarse DrukwerkMaarse Drukwerk
Kiefteweg 12
7151 HT Eibergen
0545-473083
www.maarsedrukwerk.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

De receptie van het bedrijfspand aan de Kiefteweg 12 is mooi licht en naast wat voorbeeld producten in een vitrine kijk je ook zo de drukkerij in. Fabian Maarse wijst mij de tafel tegen de achterwand en terwijl ik plaatsneem, haalt hij koffie. We hebben elkaar één keer eerder ontmoet en dat was toen ik kerstkaarten voor SterrenStralen kwam ophalen. Na het interview gaan we het daar ook nog even over hebben. Bij deze temperaturen moet je nog niet aan de Kerst denken, maar de voorbereidingen voor deze mooie actie zijn al weer in volle gang. Als iemand nog een mooie grote kerstboom heeft staan, houden we ons aanbevolen 😊

Terug naar het interview. Dat Maarse hoge kwaliteit drukwerk levert dat weten we inmiddels, maar wie is Fabian en wat drijft hem, daar ben ik wel benieuwd naar. 

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Het optimaal ontzorgen van de klant met het juiste drukwerk product. 
“Wanneer is het juist?”, vraag ik. “Als het goed voelt”, antwoordt Fabian, “Drukwerk is een communicatiemiddel en dat moet goed voelen.”
 
Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Fabian is de eigenaar van het bedrijf. Hij houdt zich o.a. bezig met procesoptimalisatie, klantcontact, het aannemen van orders en het uitbrengen van offertes.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
“Nee”, zegt Fabian, “op de middelbare school wilde ik graag iets in de logistiek gaan doen. Ik wilde graag planner worden in de vliegtuigbranche of werken in de verkeerstoren. In de zomervakantie kwam ik echter, bij mijn ouders in het bedrijf, achter de drukpers te staan en dat vond ik toch wel erg leuk. Toen heb ik ervoor gekozen om de grafische vakschool in Zwolle te gaan doen. Daarnaast heb ik allerlei aanvullende avondscholingen gedaan, zoals staf en kader en HBO management.”

Het bedrijf Maarse Drukwerk is opgericht door Fabian zijn beide ouders, Wim en Tineke Maarse. Zij startten met de drukkerij in 1976. Ze kozen voor Eibergen, omdat in hun woonplaats Groenlo al 8 drukkerijen waren. Dit was een goede keuze. Vanaf zijn 16e werkt Fabian mee in het bedrijf en ongeveer 13 jaar geleden nam hij het geheel van ze over. Het is dus een echt familiebedrijf.

Waar ben je het meest trots op?
Op de producten die we iedere dag maken met ons fijne team en de glimlach van onze klanten.

Wat is je grootste wens?
In de eerste plaats gezondheid voor mijn gezin, familie en mijn medewerkers. En daarnaast werken we er allemaal hard voor om het bedrijf gezond en stabiel te houden.

Wat is je grootste uitdaging?
“Het ons blijven manifesteren in een krimpende markt”, antwoordt Fabian. Hij legt uit dat hij de afgelopen jaren de focus heeft verlegd naar meer specialistische producten. Dit was heel spannend, want dat betekende ook iets voor de bestaande klanten. “Het is belangrijk om toegevoegde waarde te blijven leveren”, vertelt hij, “we willen als partner aan tafel zitten bij onze klant, denken graag mee en zijn transparant.”
Zo heeft het bedrijf o.a. een bijdrage geleverd aan de ‘Stoppen met roken’ campagne, levert ze beursmaterialen, worden er handleidingen gedrukt, maar ook verpakkingen, stickers, displays en overig campagnemateriaal. Maarse voorziet top 10 reclamebureaus van drukwerk en is daarnaast ook actief in de medische branche. 
De vraag naar papierenverpakkingen neemt weer toe. Het is duurzaam en papier wordt als meer exclusief gezien.
De grootste uitdaging is om innovatief te blijven en aan te blijven sluiten bij de specifieke behoefte van de klanten met nieuwe voor hun te ontwikkelen producten. 
Daarnaast is het een uitdaging om gemotiveerd en geschoold personeel te vinden. Fabian staat in contact met het ROC en het Graafschap college en ze leiden de jonge instroom ook graag zelf op.

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Fabian wijst mij op het bedrijfslogo. In het logo kun je een poppetje zien. “Je moet goed zorgen voor mens en omgeving”, zegt hij. “Het is belangrijk om lokaal betrokken te zijn. Ook moet sport en bewegen toegankelijk zijn en blijven voor iedereen.”
 
Tennis je zelf ook? En wat vind je van padel?
Fabian tennist niet meer. Toen hij op de basisschool zat, heeft hij wel gelest in Eibergen. Hij had toen les van trainer Vonk. Padellen heeft hij nog nooit gedaan. Zou hij wel een keer willen proberen. 
Op dit moment kijkt hij met name naar sport. Eredivisie voetbal en F1 zijn bij hem favoriet.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Geniet van jullie mooie accommodatie, het ligt er top bij!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468