Meld je aan voor een gratis basiscursus reanimatie op 16 november as.

13 oktober 2023


Beste leden, 

In september is de onderstaande oproep geplaatst. 

Zeven leden hebben zich aangemeld voor de basiscursus reanimatie, maar … we mogen nog 4 plaatsen aanbieden op 16 november van 19.00 tot 22.00 uur (locatie: kantine park).  

Mocht je belangstelling hebben, meld je dan uiterlijk vóór 20 oktober aanstaande aan via: [email protected]. 

Het bestuur.

--------------------------------------------------

Vrijwilligers Eibergse sportverenigingen leren reanimeren dankzij donatie.
Wat doe je wanneer iemand bewusteloos raakt?

Het overkwam Engelien op een gewone woensdagmorgen in november 2021. Haar partner, Marco van der Woude, krijgt een hartstilstand. Ondanks de snelle hulp heeft Marco op 51-jarige leeftijd het leven veel te vroeg verlaten.

Engelien weet als geen ander hoe belangrijk het is dat burgers kunnen handelen in een noodsituatie, zoals bij een circulatiestilstand. Om nog meer mensen te leren reanimeren, heeft Engelien een herdenkingsdonatie-actie opgezet. Vrienden, familie en kennissen van Marco hebben geld gedoneerd. Het geldbedrag heeft zij gedoneerd aan Staying alive trainingen. Een lokaal en klein bedrijf had haar voorkeur.

Simone Geerdink, eigenaresse en reanimatie-instructeur van Staying alive trainingen wil met deze donatie nog meer burgers in en rondom Eibergen opleiden in het reanimeren.

Tijdens een basiscursus leer je in één avond wat je moet doen wanneer iemand bewusteloos raakt, hoe je moet alarmeren, de ademhaling controleert en hoe je reanimeert en een AED gebruikt. Tevens komt verslikking/verstikking, burgerhulpverlening door middel van HartslagNu en zijligging aan bod. Dit alles volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

De doelgroepen waarvoor Simone deze donatie zal gebruiken zijn Tennisvereniging Mallumse Molen en Voetbalvereniging FC Eibergen. Marco was een echte sportman. Hij heeft zich als vrijwilliger actief ingezet bij beide sportverenigingen.

Ter nagedachtenis aan Marco is hiermee de “Van der Woude foundation” ontstaan.

Het bestuur van onze vereniging vindt dit een erg mooi gebaar en mag namens Engelien 6 leden van onze vereniging afvaardigen voor deze basiscursus (waarschijnlijk op een nader te bepalen datum in november van dit jaar).

Heb je interesse stuur dan, vóór 22 september 2023, een e-mail naar: [email protected].

Mochten er meer dan 6 aanmeldingen binnenkomen, zal het bestuur loten.

Met vriendelijke groet,
Bestuur TPV Mallumse Molen

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468