TV Mallumse Molen kiest de weg naar de toekomst

05 juli 2020


“It giet oan” zouden ze in Friesland zeggen, maar wij zeggen "En noe an't wark". Afgelopen donderdag 2 juli is op onze goed bezochte jaarlijkse ALV een stemming gehouden over de toekomstplannen voor onze vereniging. Met 65 van de 82 stemmen is met een ruime meerderheid het besluit genomen om de plannen te realiseren. Ook is gestemd voor Provision als toplaag voor renovatie van baan 1, 2 en 3. 

Een enorm belangrijke stap voor ons als vereniging, waar vele vrijwilligersuren de afgelopen jaren zijn ingevuld om de plannen voor te bereiden. Heel fijn dat we in deze toch al bijzondere tijd een positieve draai kunnen geven aan de toekomst van onze vereniging. We danken het Openluchttheater Eibergen om deze toch al bijzondere avond extra bijzonder te maken met het beschikbaar stellen van deze prachtige accomodatie.

Wat houden de plannen in?

De plannen bestaan uit:

  • Vervangen van de toplaag van baan 1, 2 en 3 met Provision. Provision kenmerkt zich door betere speeleigenschappen en heeft wat weg van gravel. Echter op Provision kun je onder alle weersomstandigheden goed spelen. In de presentatie staat een overzicht van verschillen tussen kunstgras en Provision.
  • Op baan 4 wordt een Padelbaan aangelegd zodanig, dat we bij succes hier in de toekomst een 2e Padelbaan extra achter zouden kunnen aanleggen. Inmiddels is er al een groep van 9 enthousiaste vrijwilligers die Padel binnen en buiten onze vereniging willen promoten en vorm geven.
  • Baan 5 en 6 blijven liggen met de huidige toplaag. De vezellengte van deze banen is nog goed en kan nog een ruim aantal jaren mee.
  • Baan 7 wordt onklaar gemaakt nadat de realisatie van de overige banen klaar is. Dit betekent dat in eerste instantie alleen het net wordt opgetrokken, zodat er niet meer op gespeeld kan worden. Een bestemming voor baan 7 en de oefenhoek is nog niet gevonden, dus als er leden zijn met creatieve ideeën, dan kun je je melden bij de projectgroep.
  • De baanverlichting wordt verplaatst voor de nieuwe indeling van de banen en bovendien worden alle armaturen vervangen door ledverlichting. Op baan 7 wordt de verlichting verwijderd en/of uitgeschakeld.
  • Er worden 45 zonnepanelen geplaatst op het dak van ons clubgebouw.
  • De CV wordt vervangen door een CV met zonneboiler.
  • De kantine en terras worden vernieuwd en belangrijke onderdelen als akoestiek binnen en tocht buiten zullen meegenomen worden in de uitwerking van de ideeën. Een aparte werkgroep zal de komende tijd zich verder buigen over de definitieve uitwerking binnen het gestelde maximum budget.

Hoe financieren we dit?

Kortom, een grote investering, die mede tot stand kan komen door enerzijds onze gezonde financiële situatie en daarnaast door het toewijzen van de BOSA subsidie (zie voor meer info https://www.dus-i.nl/subsidies/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties). Op de hele investering krijgen we 20% subsidie en voor de duurzaamheidsonderdelen zelfs 35%. De subsidie wordt toegewezen op basis van werkelijk gemaakte kosten.

En nu?

Nu we een besluit hebben genomen kunnen we aan de slag. Er is inmiddels een projectgroep gevormd die het investeringsproject gaan begeleiden. De projectgroep bestaat uit:

  • Hans Goeman (Projectleider)
  • Johan Lindner (projectadministratie)
  • Gerald Stellinga
  • Bennie Olthof

De komende tijd zal gestart worden met de voorbereidingsfase waarin de plannen in detail worden uitgewerkt en leveranciers worden uitgenodigd. Hierna zal in een commercieel onderhandelingstraject uiteraard worden geprobeerd een nog scherper voorstel te krijgen zodat de totale investering voor ons als vereniging gunstiger uit valt. Ook wordt gekeken of er zaken door vrijwilligers kunnen worden gedaan om zo het aantal externe werkuren te kunnen beperken.

Na de voorbereidingsfase zullen de stappen concreet worden gemaakt en begonnen met de realisatie. De projectgroep zal waar nodig het bestuur en de leden informeren en ook zeker een beroep doen op de leden om te helpen bij diverse activiteiten.  

“En noe an’t wark”  

Als bestuur TVMM en stuurgroep “Toekomst TVMM” zijn we enorm blij dat we nu zover zijn en willen iedereen bedanken die heeft mee geholpen aan de voorbereiding en ook het vertrouwen dat we hebben gekregen voor onze toekomstplannen.  

 

Namens,

Bestuur TV Mallumse Molen

Stuurgroep Toekomst TV Mallumse Molen

Nieuwscategorieën


Reacties

Jeroen Bennink 09-07-2020 18:40

Top. Ik ben ook blij met deze stappen. Een mooie toekomst ligt voor ons!💪

Pieter Verbrugh 08-07-2020 18:27

Mooie ontwikkeling! Ben blij dat ik lid geworden ben.

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468