Update nieuwbouw TV Mallumse Molen

09 november 2020


Update 10 November

Het is ondertussen 2 weken geleden dat we zijn gestart met de grote verbouwing van het park. De afgelopen weken is er veel gedaan, zoals jullie hebben kunnen zien op het park. Baan 4 is volledig ontmanteld en de ondergrond is klaar gemaakt om straks een padelbaan op aan te leggen. Door een aantal vrijwilligers zijn de kabels in de grond gelegd als voorbereiding op de led verlichting voor de aan te leggen padelbanen. Nu zijn ook de lichtmasten verplaatst tussen baan 4 en 5 en al voorzien van Led verlichting door Aerolux, op de overige lichtmasten is inmiddels ook de ledverlichting aangebracht. Tussen baan 4 en 5 zal er alleen nog deels een nieuw hekwerk geplaatst worden. Dit zal deze of volgende week gedaan worden door Heras. 

Komende donderdag wordt voor de nieuwe padelbaan beton gestort. Baan 5 en 6 zijn t.m. komende zaterdag 14 November geblokkeerd om het risico van afgeslagen ballen en betreden te minimaliseren!!   

 

Afgelopen week is Antea druk bezig geweest met het verwijderen van het kunstgras van de banen 1, 2 en 3. En is de ondergrond opnieuw bewerkt van de banen voordat er de nieuwe toplaag aangebracht kan worden. Morgen wordt gestart met het aanbrengen van de nieuwe mat en instrooien. Als alles goed gaat kan uiterlijk woensdag de afwerking starten en zullen de palen en netten dan weer op hun plek staan. De verwachting is dat er vanaf komend weekend weer kan worden getennist op de nieuwe banen. Tot aan dat moment zijn baan 1, 2 en 3 nog geblokkeerd voor onderhoud. Door samenloop van activiteiten is deze week dus alleen baan 7 bespeelbaar.

We hopen op jullie begrip en medewerking.  

Namens het bestuur en projectgroep Realisatie nieuwbouw.

 

Update 25 Oktober

(Door Gerrien van Leeuwen)

Hier wordt gewerkt!  

Geen sportkleding maar werkkleding, geen tennisrackets, maar gereedschap, maar liefst 15 sportieve leden stonden afgelopen zaterdag klaar om te starten met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe banen en de verlichting.  

Jeroen Bennink had Walter Wynandts gevraagd om wat foto’s te maken en mij (Gerrien) gevraagd om een stukje te schrijven, zodat jullie ook op de hoogte zijn van de plannen en vorderingen. Gewapend met fototoestel, pen en papier stonden dus ook wij zaterdagochtend om 9 uur klaar om onze bijdrage te leveren. 

Je kon zien en merken dat er een stel aanpakkers aan het werk ging, want na een vriendelijk goedemorgen duurde het niet lang of het gaas bij baan 4 werd al losgeknipt. Op de foto’s van Walter zullen jullie de volgende mannen aan de slag zien: Jan Lenderink, Jeroen Weiemars, Gerard Onstein, Eddy en Tom Klein Luchtenbeld, Jeroen Bennink, Rudy Ormel, Jaap Spoor en Benny Olthof. Ook achter het clubhuis was de nodige bedrijvigheid, want daar, zo vertelde Benny, moet het vrij worden gemaakt, zodat Antea daar straks met groot materieel door kan voor de aanleg van de banen.

Edwin Severt van Brammelo Onderhoud was bereid gevonden om vrijwillig wat grond- en graafwerkzaamheden te verrichten. Dat ging goed en snel en zoals de mannen aangaven, ‘daar kan geen bats tegenop’. Ook zal hij straks de benodigde grond leveren voor de uitbreiding van het terras. Welk terras door Roy Leverink bestraat gaat worden. Ook hij was aanwezig op deze zaterdagmorgen.

De voorbereiding

Gerald Stellinga was ook ter plaatse met bouwtekeningen en de planning. Hij vertelde dat voor 2 november de toegang tot het park gerealiseerd moet zijn. Ook het hekwerk aan de lange en korte zijde van baan 4 (kant clubhuis) moet weg zijn, de bomen en struiken gesnoeid, de bestrating rond baan 4 eruit, de netten op de banen 1-3 en 4 weggehaald en er moet een gleuf gegraven worden voor het verleggen van de elektriciteitskabels voor de verlichting.

Ontmanteling en aanleg TennisPro Visionbanen

Op 2 november start Antea met de ontmanteling van baan 1-3 en 4. Zij halen het kunstgras weg en leggen de nieuwe TennisPro Vision banen aan. Deze banen zouden na een week weer bespeelbaar moeten zijn. Het moet echter wel 2 dagen droog weer zijn. Uiteraard worden jullie hiervan op de hoogte gehouden. In de tussentijd kan wel gespeeld worden op baan 5, 6 en 7. De netpalen op de banen 5 en 6 worden ook even gecheckt en waar nodig recht gezet.

Aanleg padelbanen

Nadat Antea weg is, zal de ondergrond gestort worden voor de padelbanen. Het beton moet 10 dagen drogen en uitharden voordat de blauw met groene kunstgrasmat eroverheen gelegd kan worden. Daarna plaatsen ze de kooi en de glaswanden. Dit alles zal ongeveer 3 weken tijd in beslag nemen.  

Door het terras aan de kopse kant van baan 4 (vanaf het clubhuis) iets te verlengen, krijg je een mooi zicht op de padelbaan. Langs de baan komt alleen een paadje.  

Omdat een padelbaan wat kleiner is dan een tennisbaan, houd je aan de achterzijde van baan 4 nog een stuk over. Rekening houdend met de financiën en de wens om in de nabije toekomst te kunnen uitbreiden met een 2e padelbaan heeft het bestuur ervoor gekozen om de ondergrond voor deze 2e baan alvast te laten leggen. Door de kooi en wanden nog niet te plaatsen, kan binnen budget worden gebleven en geld worden bespaard als straks toch uitbreiding gewenst is. Er wordt wel een net geplaatst, dus de baan kan al wel bespeeld worden. Deze 2e baan komt dus achter de 1e padelbaan te liggen en wel haaks erop. Dit maakt dat er aan het einde van baan 4 een stukje uitbreiding komt richting de bossage. Zie het plaatje hieronder.

Verplaatsen lichtmasten, led en plaatsen hekwerk

De lichtmasten die nu nog naast baan 4 staan, worden 6 november geplaatst tussen baan 4 en 5 in. Ook zullen de armaturen van alle lichtmasten worden vervangen, zodat deze van ledverlichting kunnen worden voorzien. Dit alles zal door Aerolux worden gerealiseerd.

Op 10 november komt Heras stukjes nieuw hekwerk plaatsen tussen baan 5 en de padelkooi, alsook deels om de achterste padelbaan heen.

Vele handen maken licht werk

Al met een al een grote klus binnen best korte tijd. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus mocht je nog een paar uurtjes vrij kunnen maken om te helpen, dan zou dat super fijn zijn. Je kunt je aanmelden bij Benny Olthof of Gerald Stellinga.

Afsluiter met zeer goed nieuws!

Bij het verlaten van het park zag ik onze voorzitter Paul Jonker samen met Saskia Klein Luchtenbeld enthousiast praten met journalist André Scheffers van de Tubantia. Ook hij zal aandacht besteden aan dit mooie project dat we samen gaan realiseren, dus houdt de krant in de gaten!

Update 17-10

Vandaag zijn de mannen van de klusgroep begonnen met voorbereiding voor realisatie van de nieuwbouwplannen.
Een aparte doorgang moet worden gemaakt om de leveranciers toegang te geven voor aanleg van de padelbaan.

Banen geblokkeerd

Via het boekingsysteem worden de banen geblokkeerd voor onderhoud. Vanaf komende zaterdag 24 Oktober is baan 4 definitief geblokkeerd!

Het is nu echt begonnen. Binnenkort meer nieuws!

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468