Nyink B.V.

NyinkNyink BV
Mors 13
7151 MX Eibergen
0544–700204
www.nyink.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Met een licht nostalgisch gevoel parkeer ik mijn auto bij de Mors 13, voorheen beter bekend als de tennishal aan de Mors. Ik denk terug aan de gezellige uurtjes die ik daar met vrienden gespendeerd heb en het altijd warme welkom van Jolanda. Naar binnen kijkend, zie ik een lege ruimte. Hier wordt duidelijk nog aan gewerkt. Ik volg de bewegwijzering en stap via de zijkant naar binnen. Ik sta in een grote hal met allemaal stellingen met materialen en zie links een kantoorruimte. Amper door de deur word ik al welkom geheten met een vriendelijke glimlach van Erik Weenink: “Nog even een mail afmaken, maar neem alvast plaats en wil je iets te drinken?” Ik krijg een glas water van collega Jim en we starten met een korte kennismaking.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Nyink is producent van akoestische oplossingen die visuele en akoestische rust bieden bij scholen en bedrijven.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Erik legt uit dat hij en Peter Nijhuis de eigenaren zijn van Nyink. Ruim 10 jaar geleden op 11-11-2011 is deze samenwerking gestart met het ontwerpen van een oplossing voor een vraag van de Hogeschool Arnhem/Nijmegen. Ze waren toen nog beiden student. Door flexibele schotten tussen de tafels in het computerlokaal te plaatsen, kon dit lokaal ook als examenlokaal gebruikt worden. De afgelopen 10 jaar is het bedrijf gegroeid en hebben ze de taken wat verdeeld. Nieuwe producten ontwikkelen, inkoop, relatiebeheer, productie, dat deden ze eerst allemaal zelf. Inmiddels hebben ze een aantal van deze taken belegd bij hun medewerkers, zodat zij meer tijd overhouden voor o.a. productontwikkeling. Deze producten vind je bv. terug in de aankleding van kantoorpanden, schoolgebouwen, horecagelegenheden en zelfs in ons eigen clubhuis aan het plafond.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Erik heeft Ruimtelijke Ordening & Planologie gestudeerd. Dit was een brede opleiding, die ook een beroep doet op je creativiteit. Hij had van tevoren niet gedacht dit te worden, maar ondernemen heeft hem altijd getrokken. Uiteindelijk heeft die ondernemende geest, de creativiteit, oog en oor voor de klantwens, een goede onderlinge samenwerking en een gezonde portie Achterhoekse nuchterheid geresulteerd in een bloeiend bedrijf.

Waar ben je het meest trots op?
Dit vindt Erik een moeilijke vraag, want het kan altijd beter. Toch ziet hij ook wel, als hij terugblikt op voorgaande jaren, dat ze het heel goed doen. Tien jaar geleden zijn ze gestart in Beltrum, daarna verhuisd naar Groenlo en nu neergestreken in Eibergen. De huidige locatie wordt stapsgewijs geheel onderhanden genomen en biedt voldoende ruimte en mogelijkheden om de komende jaren Nyink verder te laten groeien en doorontwikkelen.

Wat is je grootste wens?
“Dat we, naast groeien, ook vooral kunnen blijven doen wat we leuk vinden”, antwoordt Erik.

Wat is je grootste uitdaging?
“Op dit moment is dat het verkrijgen van voldoende basismaterialen voor onze producten”, legt Erik uit. De prijzen hiervan schieten de lucht in en de leveranciers hebben het lastig.

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Toen ze benaderd werden vanuit de tennisvereniging bedachten ze zich dat het wel leuk zou zijn om iets terug te doen. Ze hebben immers de tennishal ontmanteld. Daarnaast deden ze nog niets aan sponsoring in Eibergen en hebben ze allebei wel wat met tennis.

Tennis je zelf ook?
Op dit moment tennist Erik af en toe in Groenlo. Vroeger daarentegen tennisten Erik en Peter beiden en hadden ze ook wel wintertraining in de tennishal. Peter tenniste in Beltrum. Als Erik moet kiezen tussen single of dubbel, dan heeft dubbelen zijn voorkeur vanwege de dynamiek.

Wat vind je van padel?
“Erg leuk”, zegt hij. Hij padelt geregeld met een groepje vrienden. Het gaat wat sneller, het is dynamisch en je hoeft minder lang ballen te rapen.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Erik hoopt dat als iemand iets nodig heeft, hij/zij Nyink weet te vinden. Ieder geïnteresseerd bedrijf is welkom voor een kennismaking en een kijkje in de hal, maar helaas zijn de tennisbanen er niet meer.

Ik bedank Erik voor zijn tijd en Jim neemt mij nog even mee voor een korte tour door het pand. Het valt me op dat er allemaal jonge mensen werken, maar dat kan ook aan mijn eigen leeftijd liggen. Ik verbaas me over de hoge stellingen in de 12 meter hoge hal. Het oogt heel netjes en geordend allemaal. Menigeen die de tennishal kent, weet dat er wel wat op te knappen was. Je ziet dat dit stapsgewijs gebeurt. Jim vertelt dat ze ook alle lampen hebben vervangen. Dat moest ook wel, want in de oude lampen zaten her en der tennisballen en die vlogen nog weleens in brand.

Aangekomen aan de voorzijde, zie ik de oude vertrouwde roodbruine deur naar de bar. Verder is de ruimte leeg gemaakt en wordt het plafond vervangen. Ze wilden de bar in eerste instantie behouden, maar de staat ervan was helaas te slecht. Uiteindelijk komt hier het kantoor en de entree. Jim kan niet wachten, want het is een mooie lichte ruimte met al die ramen. Ik krijg nog een kijkje in de kantine en dan stap ik weer naar buiten. Opnieuw een prettig interview met een enthousiaste ondernemer. Ook leuk om een kijkje te nemen in de voormalig tennishal en de plek waar mijn bonuszoon zijn bijbaantje heeft.

Tot slot een vraag voor de oplettende lezers: “Waar komt de naam Nyink vandaan denken jullie?” Ik heb er niet naar gevraagd, maar ben er al schrijvende achter gekomen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468