Obbink - een ster in electronica

ObbinkObbink Eibergen
J.W. Hagemanstraat 1
7151 AD Eibergen
0545-471260
www.obbink.nl
Whatsapp: 06-89972467


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Obbink is de eerste winkel die je ziet als je Eibergen inrijdt. Mooi gelegen op de hoek van de Grotestraat en de J.W. Hagemanstraat. Als ik binnenstap staan zowel Bart Heesen als Roy Grootoonk achter de balie. Roy helpt een klant en Bart nodigt mij uit plaats te nemen aan de tafel in de winkel. Midden tussen de nieuwe tv’s en luxe ogende koffiemachines neem ik mijn interview af. Tot mijn verrassing schuift ook Roy aan, want zo zegt Bart: "Ik ben misschien dan wel de filiaalleider, maar we doen het samen". En dat doen ze al 15 jaar.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Eigenlijk kan dat wel in één woord zegt Bart: "Ontzorgen". Van advies in de winkel tot nazorg thuis voor alles waar een stekker aan zit.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Bart is als gezegd de leider van het filiaal in Eibergen. Zo staat dat op papier, maar in de praktijk runt hij de zaak samen met Roy. Roy neemt het ook over als hij er niet is.

Heb je dit altijd al willen worden?
Bart heeft een opleiding in de detailhandel gedaan. Toen hij een stageplek moest zoeken, liep hij Obbink binnen. Het leek hem leuk om in een winkel met electronica te werken. Hij begon als stagiair en weekendhulp. Roy geeft aan dat het verkopen altijd al in hem heeft gezeten. Hij had nog geen ervaring in een electronicazaak toen hij binnenstapte bij Obbink, maar de klik was er en hij zit nog steeds op de goede plek.

Waar ben je het meest trots op?
Beiden vertellen enthousiast en trots over Obbink als familiebedrijf, dat volgend jaar 90 jaar bestaat. Het bedrijf heeft 8 winkels. De intern georganiseerde trainingen hebben altijd een hoge opkomst. Men vindt het leuk elkaar te zien en de lijntjes onderling zijn kort. Ook de bedrijfsfeestjes worden goed bezocht. Het bedrijf is nog steeds groeiende. Obbink heeft ook in crisistijd geïnvesteerd en ziet steeds kansen, dat vinden beiden heel knap. Ik vraag of ze veel concurrentie ervaren van de internetwinkels. Het antwoord luidt ‘deels wel en deels niet’. Obbink heeft overigens zelf ook een webshop. "De mensen kiezen vaak voor een internetwinkel vanwege het gemak. Qua prijs zijn ze vaak niet eens goedkoper", zegt Roy. Omdat Obbink 8 filialen heeft, kan het bedrijf namelijk ook groot inkopen en daarmee de prijzen laag houden. "En heb je vragen of storing aan je product, je kunt ons altijd bellen of langs komen in de winkel. Wij hebben een eigen technische dienst die bijna alle problemen voor de klant kan oplossen. Koop je het op internet, dan moet je het weer inpakken en opsturen en duurt het meerdere dagen voor je het weer terug hebt. Wij onderscheiden ons met onze service en een eigen technische dienst. Daarbij krijg je persoonlijk advies en kunnen we het ook thuis bij je installeren en uitleggen", vult Bart aan.

Wat is je grootste wens?
Dat iedereen gezond blijft, dat men elkaar weet te vinden en manieren weet te vinden om elkaar te blijven helpen. Zo vertellen ze dat ze laatst gebeld werden door een klant die stofzuigerzakken nodig had, maar vanwege zijn gezondheid even niet in de zaak kon komen. Na sluitingstijd reden ze even langs zijn huis. En nu in Corona tijd komt dat vaker voor en dan rijden ze even een rondje om e.e.a. rond te brengen. Zo help je elkaar.

Wat is je grootste uitdaging?
"De kwaliteit en service hoog houden", zegt Bart. Op dit moment is het lastig om personeel te vinden. We zijn altijd op zoek naar versterking van het team en leiden zelf intern ook op.

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Het is belangrijk om jezelf te laten zien. Binnen Obbink is er speciaal iemand aangesteld voor de sponsoring, Jesse Wiggers. Obbink is een familiebedrijf dat zich onderscheid met persoonlijke service, dat vraagt om verbinding, vertrouwen en een klantrelatie. Sport verbindt ook, daarnaast houd het je (werknemers) gezond. Obbink steunt ook sportieve goede doelen acties, zoals Kika.

Tennis je zelf ook?
Bart heeft vroeger getennist bij TVMM op het oude park bij de Mallumse Molen. Hij heeft jeugdcompetitie gespeeld, had les van Erik Vonk en vond alle spelvarianten leuk. Ook aan de clubkampioenschappen bewaart hij goede herinneringen. Zijn moeder, Trees, tennist nog steeds. Hij is na het tennissen gaan voetballen en volleyballen en is nu met name te vinden op de mountainbike. Roy heeft nog nooit getennist. Vroeger deed hij aan waterpolo en nu wandelt hij veel en fietst hij ook graag op de mountainbike. "Je kunt gaan wanneer je wilt en het is lekker in de natuur", aldus Roy.

Wat vind je van padel?
Beiden hebben nog niet gepadeld, maar er staat een afspraak met Bob ten Vergert om dit een keer te gaan proberen. Dus Bob, kom maar op!

Dit willen we graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Blijf gezond. Veel sportieve uren toegewenst. En we hopen elkaar in goede gezondheid te kunnen treffen in de winkel.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468