Parlijn

ParlijnParlijn
Jukkertweg 6
7151 HS Eibergen
0545-843489
www.parlijn.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Bij mijn entree bij Parlijn word ik hartelijk welkom geheten door niemand anders dan Lucel Bennink. Een aangename verrassing. Binnen een paar minuten word ik opgehaald in de mooie ruime entree door Reno Mooijweer. Hij neemt mij mee naar een kantoorruimte, waar ook Femmy van Slooten aansluit voor het gesprek. Sinds 1 juli 2021 vormen Reno en Femmy naast privé ook een paar als het gaat om het gezamenlijk besturen van Parlijn. Vandaar ook dat zij beiden aanschuiven voor dit interview.

Parlijn is 12 jaar geleden opgezet door de ouders van Femmy. De afgelopen 6 jaar werkten Reno en Femmy ook mee. Sinds oktober 2019 is Parlijn gevestigd schuin tegenover de Karwei, waar voldoende ruimte is om de huidige en toekomstige ambities waar te maken. 

Parlijn biedt personen met o.a. een psychiatrische behoefte, autisme, niet aangeboren hersenletsel en licht verstandelijk gehandicapten van jong tot oud ambulante begeleiding, huishoudelijke ondersteuning en een (arbeidsmatige) dagbesteding. Dit laatste wordt ook wel ‘het werkbedrijf’ genoemd. Femmy vertelt mij dat er binnen de dagbesteding van Parlijn 5 thema’s zijn:
1.    Creativiteit & talent
2.    Sfeer & ontspanning
3.    Arbeidsmatige dagbesteding (het werkbedrijf)
4.    Facilitair & horeca
5.    Sport & leefstijl 
Reno en zijn zorgcollega’s verplaatsen zich zo goed mogelijk in de cliënt en verkennen samen met de cliënt zijn/haar behoeften, uitdagingen, talenten en drijfveren en komen zo tot die begeleiding en zorg die het beste past bij de betreffende persoon.

Kunnen jullie in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Zorg op maat onder één dak, waarbij ‘jezelf zijn’ en ‘veiligheid’ de belangrijkste kernwaarden zijn.

Wat is jullie functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Reno en Femmy zijn de bestuurders van Parlijn. Femmy houdt zich meer bezig met de beleidsmatige zaken en biedt de nodige ondersteuning aan het ambulante werkveld. Reno zorgt voor de operationele aansturing en de meer zorginhoudelijke aspecten. Het overige pakken ze samen op.

Hebben jullie dit altijd al willen worden?
Femmy lacht en zegt: ”Nee, ik heb commerciële economie gestudeerd. Wel was ik altijd geïnteresseerd in management & organisatie. Ik hielp mijn ouders 1 dag in de week met de boekhouding en werkte daarnaast als manager van een sportschool in Enschede. Dit heb ik 9 jaar gedaan. Na het krijgen van mijn tweede kindje merkte ik dat de eigenaar en ik van visie begonnen te verschillen en ben ik gestopt als manager. Mijn ouders boden me aan om meer binnen Parlijn te gaan doen en te verkennen of dit wat voor mij zou zijn. Ik heb toen een stukje HR erbij gepakt en ook de ambulante tak. De ervaringen binnen Parlijn en de mogelijkheid om zelf de bestuurdersrol te gaan vormen, maakte dat ik deze kans gepakt heb.
Ook Reno had van jongs af aan niet de wens om zorgbestuurder te worden. 11 jaar lang werkte hij bij de marine en ging hij op zoek naar avontuur. Rond zijn 30e kwam hij op het punt dat hij toch iets serieuzer naar zijn toekomst ging kijken. Hij ging aan de studie en werd coördinator binnen de jeugdzorg. De volgende stap was die van manager en nu dus bestuurder. Hij voelt zich volledig op zijn plek binnen de zorg. 

Waar zijn jullie het meest trots op?
Ze zijn het meest trots op hoe Parlijn zich ontwikkeld heeft en dat ze zorg op maat kunnen leveren. “Dat vraagt soms wel meer dan alleen de geïndiceerde zorg”, legt Femmy uit, “maar het levert ons waardering en blije cliënten op en daar doen we het voor!”
 
Wat is jullie grootste wens?
We zouden graag een locatie erbij wensen waar we cliënten begeleid kunnen laten wonen. Er zijn grote wachtlijsten voor dergelijke woningen en we zouden graag voorzien in die vraag. 

Wat is jullie grootste uitdaging?
“Naast het vinden van een woonlocatie is dat toch wel het verkrijgen van passende indicaties”, antwoordt Reno. Die indicaties zijn nodig om voldoende middelen te krijgen om de benodigde zorg en kwalitatief goede zorg te kunnen leveren. Dit is een hele uitdaging en vraagt veel papierwerk.

Wat maakt dat Parlijn sponsor is geworden van TVMM?
Femmy heeft hier goed over nagedacht, want in beginsel sponseren zorgorganisaties niet. Echter met TVMM is naast tennis ook een andere relatie ontstaan via Michiel (Wansink). Één van de cliënten van het werkbedrijf helpt mee in de commissie onderhoud en ook bij het opknappen van het clubhuis is het werkbedrijf betrokken geweest. Deze samenwerking biedt kansen voor de doelgroep van Parlijn om ervaring op te doen en het helpt hen mogelijk ook bij een evt. doorstroom naar de arbeidsmarkt. Het voelde dan ook goed om iets terug te doen vanuit Parlijn. 

Tennissen jullie zelf ook?
Femmy tennist al heel lang en is sinds 2 jaar weer lid van TVMM. Ook Reno is sinds kort aan het lessen en hun zoon tennist inmiddels ook.

Wat vinden jullie van padel?
Beiden lijkt padel erg leuk. Als er weer eens een clinic komt, dan zijn ze van de partij.

Dit willen we graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Wisten jullie dat wij een klussendienst en hoveniersdienst aanbieden vanuit Parlijn? Je kunt hierbij denken aan grasmaaien, snoeien, maar ook de gehele aanleg van een tuin en het maken en plaatsen van schuttingen. Ook klussen in huis, zoals iets ophangen, schuren, schilderen en een vloer leggen behoort tot de mogelijkheden. Alle werkzaamheden gebeuren onder supervisie van een professional en voor een aantrekkelijk tarief. 
Daarnaast maakt het werkbedrijf, op verzoek, ook mooie dingen voor binnen en buiten. Denk aan houten tuinmeubelen, kasten, wijnrekken, betimmering en nog veel meer. Op instagram op Parlijndesign vind je foto’s van voorbeelden van wat het werkbedrijf heeft gemaakt. 

Natuurlijk heb ik zelf ook even gekeken en ik kan jullie wel vertellen dat het er geweldig uitziet! Mijn complimenten en zeker een bezoek waard!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468