Plus Koenders

Plus Koenders
Simmelinkstraat 1
7151 AP Eibergen
0545-271348
www.pluseibergen.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Hoe leuk om eens een kijkje achter de schermen te kunnen nemen bij de Plus. De winkel is bekend terrein, maar door de deur bij de balie achter was ik nog nooit geweest. Nieuwsgierig liep ik de trap op naar boven en daar trof ik Annie Harmsen in haar kantoor met op een grote tafel heel veel kerstpakketten. Daarmee verraad ik meteen dat ik er even over gedaan heb om dit interview uit te schrijven 😉 Annie nam mij mee naar de ruimte ernaast en daar trof ik een mooie grote kantine met uitzicht over de parkeerplaats. Het was me van buiten nog nooit opgevallen moet ik zeggen. We namen plaats aan een tafel, maakten kennis en ik startte met de eerste vraag.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Zorg voor goed eten, voor elkaar en voor de buurt.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Samen met haar man Marc Koenders leidt Annie de supermarkt al 21 jaar met veel plezier en enthousiasme. Ze vertelt over de diversiteit in het team en het belang van maatschappelijke betrokkenheid. Ze is niet alleen de franchise eigenaar van Plus Koenders, maar is ook actief in de medezeggenschapsraad van de school van haar kinderen, is voorzitter van de gymvereniging Odival en neemt deel aan de stuurgroep voor het lokaal sportakkoord. Ook is ze betrokken bij het haalbaarheidsonderzoek voor de Pickerhal.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Zowel Annie als Marc zijn opgeleid en werkzaam geweest als slager. Oorspronkelijk wilden ze dan ook een slagerij beginnen. Uiteindelijk belanden ze allebei in een supermarkt en zijn samen werkzaam geweest in de Plus in Almelo. Toen de kans kwam om op de plek waar eerder Ter Koppele was gesitueerd een nieuw filiaal van de Plus op te zetten, grepen ze deze kans. Ze kenden beiden Eibergen nog niet, maar wisten wel dat ze een supermarkt in een dorp wilden. 

Waar ben je het meest trots op?
Marc is inmiddels ook bij ons komen zitten en kijkt Annie aan, zij denkt niet lang na en zegt: “Op de diversiteit in ons team. Iedereen kan hier meedoen, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment hebben we ook Oekraïense medewerkers in dienst. Voor sommige medewerkers was dit even spannend in verband met de taalbarrière, maar het gaat heel goed. Ze krijgen zelfs taalles van een collega. We willen ons graag onderscheiden met een verantwoord personeelsbeleid. Het is lastig om medewerkers te vinden, maar door creatief en flexibel te zijn en ze de mogelijkheid te bieden om door te ontwikkelen, lukt het ons nog wel mensen aan ons te binden.”
Verder onderscheiden ze zich door de afname bij lokale leveranciers, legt Annie uit. Plus Koenders biedt een lokaal assortiment van producten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Pelikaan koffie, de appels van Horstink uit Rha en de lokale bieren.

Wat is je grootste wens?
Dat we mogen en kunnen blijven doen wat we leuk vinden en waar we energie van krijgen.

Wat is je grootste uitdaging?
Dezelfde uitdaging waar elke retailer zich op dit moment voor ziet. De internationale ontwikkelingen zorgen voor een stijging van energie-, loon- en huurkosten. Daarnaast willen ze graag de diversiteit in het centrum van het dorp Eibergen behouden. Annie neemt daarom ook deel aan het hoofdbestuur van de vakcentrum brancheorganisatie.

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
De al eerder genoemde maatschappelijke betrokkenheid wordt genoemd. Die uit zich voor Marc en Annie ook in het steunen van sportverenigingen. Deels middels financiële steun en deels door het leveren van persoonlijke inzet en betrokkenheid bij de sport. Daarnaast is het ook van belang om iets aan preventie te doen en dat heeft ook weer zijn weerslag op de gezondheid en vitaliteit van hun eigen medewerkers. Iedereen moet kunnen (blijven) meedoen.

Tennis of padel je ook?
Beiden tennissen niet. Marc squasht wel en rijdt paard. Annie geeft aan een groot hart te hebben voor sport, maar zelf niet te sporten. Ze heeft haar kinderen wel altijd gestimuleerd om te gaan sporten of muziek te gaan maken. “Sport en muziek zijn een verrijking van je leven. Het gaat vereenzaming tegen. Je leert omgaan met uitdagingen, boekt successen en het geeft plezier”, aldus Annie. Mooie waardevolle (levens)lessen.

Dit willen we graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Wij wensen jullie allemaal veel plezier in de tennissport en weet dat we jullie een warm hart toe dragen!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468