Scharrenborg 2wielers

Scharrenborg 2wielersScharrenborg 2wielers
Grotestraat 80
7151 BD Eibergen
0545-471706
www.scharrenborg2wielers.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Vanwege een positieve test aan mijn zijde spreek ik Kevin Scharrenborg helaas niet in persoon op de zaak, maar telefonisch. Als ik hem daar wel had kunnen ontmoeten, had ik met eigen ogen kunnen zien dat de zaak redelijk vol staat met fietsen. Ik hoor je denken ‘dat is toch niet zo gek voor een fietsenzaak’ en dat is zeker waar, ware het niet dat er behoorlijke levertijden op fietsen zitten. Dit maakt dat Kevin een grotere voorraad aan fietsen in de winkel heeft staan dan 2 jaar geleden. 
Vanwege de Corona perikelen is Nederland immers volop aan het fietsen geslagen en moest er dus meer ingekocht worden. Dat is natuurlijk goed voor de fietsen business, echter de leveranciers van de onderdelen konden de plotselinge toename in vraag niet aan en hadden daarnaast ook te kampen met Corona onder hun medewerkers en waren daardoor soms genoodzaakt tijdelijk te sluiten. Wetende dat je gemiddeld zo’n 10 leveranciers nodig hebt om 1 volledige fiets te bouwen, begrijp je dat dit een aardige uitdaging is. “Vooral aan frames, versnellingen en remmen is het nog steeds lastig komen en een alternatief is er niet”, legt Kevin mij uit. Dit maakt dat levertijden kunnen oplopen tot ruim een half of driekwart jaar. Kevin stelt mij echter gerust dat dit eigenlijk alleen nog geldt voor hele specifieke modellen. 
 
Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Scharrenborg 2wielers zet net dat extra stapje meer om een zo goed mogelijke service te bieden aan haar klanten ongeacht het type fiets. 

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Kevin is de eigenaar van het bedrijf en heeft één medewerker in dienst. Samen bestieren ze de werkplaats en winkel. Verder onderhoudt hij de contacten met de diverse leveranciers, doet hij de inkoop en een deel van de administratie. 

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
“Ik werkte altijd al graag met mijn handen”, zegt Kevin, “ik ben geen bureaustoeltype.” Toen hij op de HAVO zat, heeft hij eens meegelopen in een fietsenzaak en dat voelde goed. Hij koos vervolgens voor de opleiding fietstechnicus van het ROC in Hengelo. Na zijn opleiding is hij gaan werken bij “Fietsen van Cees” en in 2016 kreeg hij de mogelijkheid om de zaak over te nemen. 

Waar ben je het meest trots op?
Hij is toch wel het meest trots op de groei aan tevreden klanten en de verhuizing van de winkel in april 2020 naar het huidige veel ruimere pand aan de Grotestraat.

Wat is je grootste wens?
“Dat alles open mag blijven en we geen beperkingen meer hoeven te ervaren ten gevolge van Corona”, antwoordt Kevin, “als alle ondernemers weer open zijn en kunnen blijven, dan wordt het centrum ook weer levendiger.”

Wat is je grootste uitdaging?
Dat is toch wel om de door de klant gewenste fiets op redelijke termijn te kunnen leveren. “Als aangegeven kunnen we bijna alle fietsen redelijk snel leveren, maar het blijft zeker wel een uitdaging”, legt Kevin uit. “Als ik zelf de fiets niet op voorraad heb, dan ga ik collega’s benaderen en dat kost de nodige tijd en energie. Vaak lukt het echter wel om de gewenste fiets alsnog te leveren.” 

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Kevin geeft aan dat hij het belangrijk vindt om plaatselijke clubs en activiteiten te steunen. Het voelt als iets terugdoen voor je klanten. Ook trok het hem aan dat er zoveel geïnvesteerd werd in de club, zoals de komst van de nieuwe padelbaan.

Tennis je zelf ook?
Kevin heeft nooit getennist. Ook padel heeft hij nog nooit gespeeld. Wel heeft hij een paar keer gesquasht. Sinds hij de zaak heeft overgenomen is hij gestopt met voetbal. Dat is toch een blessuregevoelige sport en dat brengt risico’s met zich mee. Hij is erg druk met de zaak, maar maakt af en toe wel tijd voor een rondje op de MTB of voor een tochtje met zijn kameraden op de motor. 

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
“Ik wens iedereen een gezonde en sportieve zomer! En ga vooral op de fiets naar de tennisbaan, want bewegen is gezond en daarnaast kun je dan ook genieten van een gezellig drankje op het terras”, aldus Kevin. 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468