Tennisdistrict.com

Tennisdistrict.comTennisdistrict.com
Den Sliem 35
7141 JE Groenlo
0544-760760
www.tennisdistrict.com
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Nieuwsgierig stapte ik het bedrijfspand aan Den Sliem 35 in Groenlo binnen, waar Joris Kemkens mij direct hartelijk welkom heette. Via het koffieapparaat volgde ik hem naar een kantoorruimte waar we even ongestoord konden praten. Ik hoefde niet veel te vragen, want Joris nam mij als vanzelf enthousiast mee in hoe Tennisdistrict en sinds 2 jaar ook Padeldistrict is ontstaan. 

Het begon 13 à 14 jaar geleden met het opkopen van restpartijen sportartikelen, die vervolgens via Ebay, Amazon en Bol.com hun weg naar de klant vonden. Joris had altijd al iets met sport en ook de nodige kennis van sportartikelen opgedaan in de tijd dat hij bij Intersport werkte als bedrijfsleider. Hij zag dat het ontbrak aan een goed aanbod van tennisartikelen in de regio. Toen hij in 1999 een grote hoeveelheid tennisrackets opkocht, was dat het begin van Tennisdistrict. Sinds 2 jaar is daar ook het label Padeldistrict aan toegevoegd. Bewust is gekozen voor de toevoeging van ‘district’ in de naam. Het bedrijf richt zich met name op partnerschappen met verenigingen, trainers, bedrijven en sporters binnen de regio Oost-Nederland. 

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Een verbindende factor zijn tussen tennisverenigingen, tennistrainers en hun leden en samen met de sporter zoeken naar de perfecte match tussen materiaal en het eigen spel(niveau). 

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Joris is de eigenaar van zowel het label Tennisdistrict als het label Padeldistrict. Beide labels worden overigens binnenkort ondergebracht onder de overkoepelende naam XDome. Pieter Peeters is diegene die verantwoordelijk is voor de contacten met de verenigingen, trainers, bedrijven en sporters. Hij verzorgt de offline contacten en hem zul je dan ook ontmoeten in de showroom. 

Pieter sluit aan bij het gesprek en ik vervolg mijn vragen aan hem. Joris vult waar nodig aan.
 
Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Pieter geeft aan dat hij zijn werkende leven is gestart als assistent bedrijfsleider van een supermarkt en als laatste nog 1,5 jaar heeft gewerkt bij Obelink als leidinggevende. Neef Joris had hem al eens gevraagd om te helpen schrijven voor de website, maar afgelopen juni is hij officieel in dienst getreden. Hij heeft er nooit zo bij stil gestaan, wat hij wilde worden. Hij voelt zich wel op zijn plek in de retail en vindt het erg leuk om met mensen om te gaan. Eigenlijk voelt het in zijn huidige functie alsof hij van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken.

Waar ben je het meest trots op?
Daar is Pieter heel duidelijk over. Hij is sinds april 2021 vader geworden, van zoon James en dat is toch wel zijn grootste trots.

Wat is je grootste wens en uitdaging?
Om op een laagdrempelige manier en met Achterhoekse gastvrijheid de verbinding te houden en mogelijk te intensiveren binnen de regio en op die wijze een succes te maken van Xdome. En dat laatste is ook meteen de grootste uitdaging.

Trots geeft Joris aan dat het bedrijf per 1 maart is verhuisd naar een nieuwe locatie. Hier wordt toegewerkt naar een groter doel: een plek waar XDome alle consumenten activiteiten zal onderbrengen. Hier kun je de producten van de website bekijken, advies krijgen en testen. Dat testen kan nu overigens ook al via Pieter en de verbonden tennistrainers op de verenigingen.

Naast kwalitatief goede producten en advies bieden, is de grootste wens en uitdaging van Padeldistrict om van het spelletje, dat padel nu nog is in Nederland, een echte sport te maken. Daarvoor zijn ze ook een partnerschap aangegaan met Bram Meijer, Nederlands kampioen padel uit Enschede. Door de Padelschool van Bram hopen ze dat er meer trainers zullen worden opgeleid en ook via deze weg het padel verder wordt geprofessionaliseerd en gepromoot. Delen is vermenigvuldigen!

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Via de interesse vanuit TVMM voor padel is er een partnerschap ontstaan. Naast sponsor willen ze met TVMM de komende tijd onderzoeken of de vereniging een pilotlocatie zou kunnen zijn voor nieuw te ontwikkelen initiatieven.

Tennis je zelf ook?
Joris speelt op dit moment niet veel meer, maar zijn kinderen spelen beide bij de Wildbaan in Borculo. Hij is daar ook clubvoorzitter. Pieter heeft lang geleden 2 jaar getennist, maar zijn hart lag meer bij het voetbal. Hij voetbalt al 32 jaar bij Grol. Sinds juni is hij gestart met padel. Inmiddels is hij lid bij TVMM en is hij 3 à 4 keer per week op de baan te vinden.

Wat vind je van padel?
Het is makkelijker te leren dan tennis. Ook heb je meer en langere rally’s. Het is dynamisch, geeft veel beleving en spectakel en is technisch uitdagend. Het samenspel met je dubbelpartner maakt het ook tactisch erg leuk en uitdagend.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
De leden van TVMM kunnen voor zowel al hun tennis- als padelartikelen bij ons terecht. Ook bieden we een bespanningsservice. Graag geven we ook advies en bieden we de mogelijkheid om te testen. De leden van TVMM krijgen standaard 10% korting bij aankopen d.m.v. de kortingscode TVMM10% in te voeren in de webshop Tennisdistrict.com. 

Mocht je trouwens een keer kennis willen maken met padel, dan is het ook mogelijk om een padelclinic te volgen via Padeldistrict. Dit kan met een groep vrienden, maar ook als onderdeel van een afdelings- of bedrijfsuitje in het nieuwe toekomstige experience center, maar ook bij een vereniging op locatie. 

Vind je het leuk om de ontwikkelingen te volgen rondom Xdome, maak dan een account aan op Tennisdistrict.com en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468