Auto Service Timmerije

Autoservice TimmerijeAuto Service Timmerije
Soetersveldweg 6C
7151 JA Eibergen
0545-843 221
[email protected]
www.autoservicetimmerije.nl


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Na een korte uitleg aan de telefoon over waar ik het bedrijf van Herbert Timmerije kan vinden, ontmoeten we elkaar in de werkplaats. Het valt me op dat de bedrijfshal volledig gevuld is met 3 auto’s en een busje. Ik loop achter Herbert aan naar boven en we nemen plaats in het keukentje. Herbert geeft aan zich voorbereid te hebben en dat het niet echt wat voor hem is zo’n interview, maar hij vindt het idee wel leuk. Ik trap dan ook maar meteen af.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Service, reparatie, APK en diagnose van alle merken personenauto’s met een specialisatie in Volkswagen en Audi, maar ook busjes en campers zijn bij Timmerije aan het juiste adres.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Herbert legt uit dat hij Autoservice Timmerije in december 2013 heeft opgericht. Hij is dus de oprichter en eigenaar. Inmiddels heeft hij een aantal monteurs in dienst, zodat hij zich meer kan richten op de inkoop, administratie, afspraken maken en alles wat bij een autoservicebedrijf komt kijken. Hij komt daardoor zelf wel minder aan het sleutelen toe.

Heb je dit altijd al willen worden?
“Nee, niet echt. Op school wist ik niet precies wat ik wilde”, zegt hij. “Maar van huis uit moest ik een vak leren en techniek vond ik altijd al wel leuk. Toen ik eenmaal monteur was, heb ik wel gehoopt op een dag voor mezelf te kunnen beginnen.” Het begon met een stage in 1992 bij Berenpas, waar hij onder toeziend oog van Jaap Kruidenier, de eerste kneepjes van het vak leerde. In 2005 werd hij monteur bij Hartgerink en daarna ging hij werken bij Auto Schreur op de Mors. Toen dit laatste bedrijf failliet ging in december 2013, waagde hij de stap om voor zichzelf te beginnen. Het was niet een hele makkelijke tijd om voor jezelf te beginnen, dus hij startte eerst in een ruimte van zijn buurman om te kijken hoe het zou gaan. Dit ging voortvarend en sinds juni 2015 heeft hij de hal gehuurd van Maikel Geurts aan de Soetersveldweg 6C. “Ik zou wel iets groters willen, maar dat wordt lastig in Eibergen”, legt hij uit.

Waar ben je het meest trots op?
“Dat ik met niks ben begonnen en nu 2 jongens aan het werk heb en dat we dit samen opgebouwd hebben”, is het antwoord van Herbert.

Wat is je grootste wens?
Herbert geeft aan dit een lastige vraag te vinden. Hij heeft geen grote wensen. Na even nadenken, geeft hij aan dat hij graag met zijn honden in de natuur wandelt. Zijn wens is dat hij dat nog lang mag doen. Hij kan wel hele dagen in het bos doorbrengen.

Wat is je grootste uitdaging?
Mijn grootste uitdaging is om het werk iedere dag op tijd af te hebben.

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Toen hij benaderd werd door Bob bedacht hij zich dat veel leden klant bij hem waren, dus vond hij het wel mooi om iets terug te doen.

Tennis je zelf ook?
“Nee”, antwoordt Herbert resoluut. En padel heeft hij ook nog nooit gedaan. Hij heeft niet veel met sport geeft hij aan. Vroeger deed hij aan judo en heeft hij ook wel gemountainbiked, maar nu geniet hij het meest van wandelingen met zijn 3 labradors in de bossen rond Eibergen.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Het valt hem op, op Facebook, dat er veel samen gedaan wordt bij de tennisvereniging en dat vindt hij mooi om te zien. Hij hoopt dat we dit blijven doen.

Nadat ik Herbert bedankt heb voor zijn tijd loop ik met hem mee naar de uitgang. Ik merk op dat het busje in onderhoud het logo van Timmerije draagt. Herbert geeft aan dat hij met dat busje mee gaat doen aan de Carbage Run. Binnen een paar weken zal hij met dit busje aan de start verschijnen en gaat de reis naar Zweden. Eenmaal thuis kijk ik even op internet wat dit precies inhoud en als ik lees dat je met een oud barrel door de sneeuw moet rijden, dan lijkt mij dat toch ook best een grote uitdaging!   

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468