Topcare

TopcareTopcare Projectmeubelen
Jukkertweg 1A
7151 HS Eibergen
0545-477260
www.topcareprojectmeubelen.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Nog voor ik aan kon kloppen, opende Bob ten Vergert al de deur voor mij van het pand aan de Jukkertweg. Ik stapte binnen in een mooie sfeervolle showroom met diverse opstellingen van meubels. Het deed niet onder voor de plaatjes die je ziet in woonmagazines, dus ik snap wel dat diverse voorbijgangers al eens naar binnen zijn gegaan in de veronderstelling dat het een woonwinkel betrof en ze daar een mooie stoel, tafel of kast konden kopen. Helaas zijn ze dan niet aan het goede adres, want deze meubelen zijn bedoeld voor zorgorganisaties. Denk daarbij onder andere aan de ouderenzorg, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en mensen met obesitas. De showroom laat wel zien dat wonen in een zorginstelling niet betekent dat je er niet sfeervol en fijn bij kan zitten. De meubelen zijn voorzien van slimme snufjes, zodat ze naast goodlooking makkelijk schoon te maken zijn en goed te repareren.

Ondertussen is Kevin Bennink (voor zover hij weet geen familie van) ook aangesloten. Ze laten me de rest van het pand zien, waaronder een mooi ingerichte kantoorruimte, nieuwe kantine, werkplaats en opslagruimte. We nemen vervolgens plaats in een ruimte naast de showroom met iets te drinken en ik start het interview met, de volgens mij, altijd lastige eerste vraag. 

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Kevin antwoordt direct: “Meubilair voor de zorg van nu.” En voegt daaraan toe dat als dit de lastigste vraag is, dit interview een makkie wordt.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Bob en Kevin zijn sinds april 2020 gezamenlijk eigenaar van Topcare. Topcare bestaat inmiddels 14 jaar en is opgericht door de ouders van Bob. Inmiddels werkt Bob er al 10 jaar en Kevin 4,5 en is het bedrijf gegroeid naar 6 personen. Kevin neemt, deels samen met Tom, de binnendienst en inkoop voor zijn rekening en Bob richt zich op de sales. Daarnaast beschikken ze nog over twee handige chauffeurs/monteurs en een binnenhuisarchitecte. Deze laatste ontwikkelt nieuwe meubelen voor de eigen productlijn van Topcare. Af en toe biedt de vader van Bob nog een helpende hand, maar hij mag vooral verdiend genieten van meer vrije tijd nu beide heren het bedrijf van hem hebben overgenomen.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Kevin vertelt bouwkunde gestudeerd te hebben. Hij vond het altijd al leuk om meubels te maken en bouwde dit uit na school met een eigen bedrijf. Hij startte met het maken van steigerhouten meubelen en verfijnde dit verder. Na 3 jaar kwam hij in contact met Bob en vader John. Hij startte eerst in de montage en groeide langzaam door naar zijn huidige functie.
Bob zijn passie is verkopen. Hij heeft heel kort gewerkt in de horeca, maar dat was het niet voor hem. Via Karwei en Witzand kwam hij uiteindelijk in het bedrijf van zijn vader terecht. Samen hebben ze het bedrijf verder op- en uitgebouwd. Hij ziet uitdaging in het werven van nieuwe zorgklanten, het behouden en uitbouwen van bestaande relaties en het ondernemerschap.
Waarom ze het samen zijn gaan doen? “Omdat we samen 100 zijn”, zegt Bob. “We zijn heel mooi aanvullend aan elkaar. Ook houd ik op deze wijze tijd over voor mijn gezin. En als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen.”

Waar ben je het meest trots op?
Bob: ”Op mijn gezin en het personeel.”
Kevin: “Op de stappen die we hebben gezet in de afgelopen jaren, de groei en het bedrijf wat er nu staat. We hebben een mooie basis gecreëerd samen waarop we verder kunnen bouwen.”
Beiden knikken instemmend.

Wat is je grootste wens?
Bob: ”Gezond blijven en het bedrijf gezond en staande houden.”
Kevin vult aan: “Gezonde groei in balans met de omzet.”
Verder groeien qua klanten en personeel. Ze hopen met Topcare één van de grotere aanbieders op het gebied van zorgmeubilair te worden. “Niet persé de grootste hoor”, zegt Bob, “want we willen wel de verbinding kunnen houden met ons personeel en de klanten, zoals we dat nu ook doen. We richten ons op lange termijn relaties.”
 
Wat is je grootste uitdaging?
“Onze naamsbekendheid vergroten, nieuwe klanten werven en voor langere duur aan ons verbinden”, antwoordt Bob. “En voor dat laatste is het belangrijk dat we hoogstaande service kunnen blijven bieden en voldoende in verbinding blijven met onze klanten en hun behoeftes kennen.”

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Bob is al heel lang lid van de vereniging. Zijn ouders zijn dat ook en nog steeds. Op een gegeven moment werd zijn vader gevraagd om de sponsorcommissie nieuw leven in te blazen en dat hebben ze vervolgens samen opgepakt. Uiteraard konden ze niet achterblijven en zijn ze zelf ook sponsor geworden.

Tennis je zelf ook? Wat vind je van padel?
Kevin heeft weleens getennist, maar vindt padel leuker. Op dit moment heeft hij een knieblessure, maar zodra het weer kan, staat hij weer op de baan. Verder voetbalt hij nog steeds in Haarlo.
Bob heeft vroeger gevoetbald en heeft uiteindelijk de keuze voor tennis gemaakt. Hij speelde competitie op aardig niveau en het liefst dubbels. “Samen spelen, brengt meer sfeer en gezelligheid”, geeft hij als reden. Vanwege een schouderblessure moest hij helaas stoppen met tennis. Padellen bevalt hem echter goed en daarbij heeft hij nauwelijks last van zijn schouder. Samen met Kevin en nog 2 vrienden hebben ze een groepje waarmee ze wekelijks op de baan staan. 

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
“Heb veel plezier en geniet van de sport en de gezelligheid”, antwoordt Bob. Daarbij maakt hij graag van de gelegenheid gebruik om de mede sponsoren te bedanken voor hun vertrouwen en hun bijdrage voor een mooie en gezonde vereniging!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468