Wansink Woninginrichting en Zonwering

WansinkWansink Woninginrichting en Zonwering
Hondevoort 1
7152 BA Eibergen
0545-471359
www.wansink-eibergen.nl
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Aan de achterzijde van het bedrijfspand word ik welkom geheten door Niels Wansink. Vast en zeker een bekende voor velen op de tennisbaan, want je ziet hem geregeld op de tennis- of padelbaan en op het terras. We nemen plaats aan de tafel in de keuken. Het is vrijdag eind van de middag en onder het genot van een frisje en een bokje luidden we het weekend in en startten we het interview.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Kwaliteit en goede service ook nadat de diensten en producten zijn geleverd.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Al ruim 10 jaar werkt Niels mee in het familiebedrijf en sinds een aantal jaren is hij mede eigenaar van het bedrijf. Naast de verkoop, administratie en facturatie verricht hij alle werkzaamheden die gevraagd worden, van woninginrichting tot zonwering. Al die verschillende facetten maken het werk afwisselend en daarmee ook erg leuk. Wansink is een kleiner familiebedrijf wat vraagt dat iedereen alles aanpakt.
In 2021 bestond het bedrijf 100 jaar. In 1921 werd het opgericht door de overgroot oma en opa van Niels. Daarna ging het over op de opa van Niels. Het bedrijf groeide uit en werd steeds groter. Uiteindelijk werd de grote meubelwinkel verkocht. Na een korte tussenpoos koos de vader van Niels ervoor om kleinschaliger weer op te starten. Door klein te blijven, blijven de kosten behapbaar en is het mogelijk om scherpere prijzen te hanteren.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Niels antwoordt dat hij vroeger graag ambulancebroeder wilde worden. Echter eenmaal op de HAVO kwam hij erachter dat hij liever aan het werk was dan met zijn neus in de boeken zat. Vanaf zijn 13e jaar ging hij al met zijn vader mee op pad. Hij deed ervaring op bij andere bedrijven als stoffeerder en ging vervolgens volledig in het familiebedrijf aan de slag. Langzamerhand kwamen er steeds meer werkzaamheden bij en nu runt hij eigenlijk alles. Hij huurt wel geregeld ZZP hulp in om alle opdrachten te kunnen doen. De agenda staat voor de komende maanden al goed vol. Vader Gé stopt komend jaar en mag gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Moeder Marian wil nog graag een paar jaar doorwerken en dat vindt Niels erg fijn. Dat geeft hem de tijd om iemand erbij te zoeken die haar werkzaamheden (verkoop en facturering) op zich kan nemen. Dan kan hij zich richten op de overige werkzaamheden. Hij is het liefste op pad.

Waar ben je het meest trots op?
“Ik ben er erg trots op dat ik het familiebedrijf, dat al 100 jaar bestaat, mag voortzetten. Het bedrijf ademt nostalgie uit. Er zijn heel veel verhalen over vroeger. “Het mooiste van mijn werk vind ik wel als ik het resultaat zie van een volledig ingerichte nieuwbouwwoning. Een lege ruimte aankleden en een eigenaar die tevreden is, dat geeft heel veel voldoening.”

Wat is je grootste wens?
“Dat ik het bedrijf succesvol mag voortzetten”, antwoordt Niels. “Het hoeft niet groter te worden. Het is goed zo. Als ik maar de kwaliteit kan blijven leveren zoals de klanten dat van ons gewend zijn.” En daar zit ook meteen de grootste uitdaging.

Wat is je grootste uitdaging?
“Het vinden van het juiste personeel”, vertelt Niels. “Kwaliteit gaat voor op kwantiteit, maar dat maakt dat je weleens ‘nee’ moet zeggen en dan stel je toch je klanten teleur.”

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
Onze hele familie is fanatiek op de tennis- en sinds kort ook de padelbaan. Naast een persoonlijke verbondenheid dragen ze lokale verenigingen een warm hart toe.

Tennis je zelf ook?
Na jarenlang fanatiek getennist te hebben, vertelt Niels sinds kort te zijn overgestapt op padel. Hij singelde het liefste. Met padel speel je alleen dubbels. Je wordt echter heel vaak gevraagd om mee te spelen en dat is wel erg leuk.
Hij is ook nog verbonden aan de voetbal. Hij voetbalt zelf niet meer in verband met het risico op blessures, welke hij zich niet meer kan permitteren met zijn werk. Hij is nog wel leider bij Zondag 3, zijn kamerradenteam, ook wel het vlaggeschip van FC Eibergen genaamd. Daarnaast toert hij graag op zijn motor en skiet hij ook graag. Als is dat laatste ook niet zonder risico’s beseft hij.

Wat vind je van padel?
“Erg leuk en dynamisch. Ik sla graag een harde bal en dat moet ik afleren, want bij padel gaat het meer om de tactiek. Ik kan inmiddels aardig meekomen met de top van de club”, grapt hij.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Vergeet vooral niet na het tennissen of padellen een drankje te drinken in het clubhuis of op het terras. Je sponsort hiermee de clubkas en dat helpt weer om de contributie laag te houden.
Daarnaast is het heel gezellig en gezelligheid kent geen tijd!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468