Welkoop Eibergen

Welkoop EibergenWelkoop Eibergen
Nijverheidsstraat 10
7151 HN Eibergen
0545 - 47 13 25
www.welkoop.nl


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Terwijl ik de Welkoop binnenloop bedenk ik me weer hoe mooi en ruim de winkel is van opzet. Wat een verschil met het eerdere pand in het centrum van Eibergen. Mijn favoriete plek in de winkel is links achteraan. De leden die mij kennen weten wel waarom 😉

Ik vind Patrick in het midden van de winkel en hij neemt me mee naar het kantoor aan de achterzijde van het pand. Via het mooie opgeruimde magazijn lopen we een trap op en zie ik een oude foto hangen. Later legt Patrick mij uit dat dit het pand is in het centrum nog van voor het Welkoop heette. Destijds was het een servicewinkel voor de boer. Het was van de coöperatie ABC (nu ForFarmers) en met name bedoeld voor de lokale agrariër. De vader van Patrick begon 45 jaar als bedrijfsleider in de toen nog kleine winkel. Het was meer een depot van de meelfabriek, waar het veevoer werd verkocht. Uiteindelijk koos de coöperatie ervoor zich alleen nog te richten op voer en stootte ze alle winkels af. De vader van Patrick is destijds als zelfstandige verder gegaan onder de Welkoop formule. Inmiddels is de doelgroep meer verschoven naar de particuliere klant en zijn er ca. 165 winkels in Nederland en is het nog altijd groeiende.

We nemen plaats in kantoor en ik steek van wal.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
“Alles voor buiten leven, tuin en dier”, antwoordt Patrick.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Patrick is de eigenaar c.q. bedrijfsleider. Hij is verantwoordelijk voor de aansturing, maar werkt ook mee op de vloer en doet de backoffice werkzaamheden.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
“Nee”, zegt Patrick, ”ik heb een technische opleiding gedaan en heb in de ICT gewerkt als consultant. Ik ondersteunde bedrijven bij de uitrol van het nieuwe aangekochte systeem. 
Ik hielp mijn ouders altijd wel graag bij de verkoop van het vuurwerk. Het ondernemerschap trok me en ik vond het een mooie formule. Binnen de formule is nog voldoende ruimte voor eigen inbreng. Dat maakte dat ik uiteindelijk de switch heb gemaakt en het bedrijf heb voortgezet. 
Het werk is afwisselend. We hebben veel vaste klanten, maar ook nieuwe klanten."

Waar ben je het meest trots op?
Dat we een mooie volwaardige winkel hebben weten te realiseren met een leuk team met tevreden medewerkers en een hoge klantwaardering.

Wat is je grootste wens?
Dat we nog een aantal jaren zo door mogen werken en groeien en dat nog meer nieuwe klanten ons mogen gaan vinden. Ook is er altijd de ambitie om het nog beter te doen qua service. Daar wordt ook geregeld op geïnvesteerd door middel van trainingen, zoals coaching op de vloer. Het is leuk en belangrijk om te blijven leren als team.

Wat is je grootste uitdaging?
“Het internet”, zegt Patrick. “Het internet is voor een fysieke winkel zowel een uitdaging als een hulpmiddel. Veel klanten oriënteren zich eerst online en gaan dan naar de winkel. Dat betekent dat wij goed voorraadbeheer moeten doen. De afgelopen 10 maanden zien we groei op dit gebied en ook steeds meer nieuwe klanten. Het biedt dus ook zeker kansen.”

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
De Welkoop sponsort meerdere verenigingen binnen Eibergen. “Een sportvereniging is een belangrijke faciliteit in het dorp”, antwoordt Patrick. “Het geeft een dorp een aantrekkelijke en dynamische uitstraling.”

Tennis of padel je zelf ook?
“Nee, ik heb nog nooit getennist of gepadeld, eerlijk gezegd kom ik niet aan sporten toe. Mijn vier kinderen zitten op voetbal, dus ik ga wel mee om te kijken. Het werk levert me gelukkig voldoende beweging op.”

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
“Koop lokaal en denk aan de ondernemers in je eigen dorp, daarmee blijft het dorp ook aantrekkelijk en blijven er voldoende ondernemers om de vereniging te sponsoren.”

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468