Witzand Bouwmaterialen

Witzand BouwmaterialenWitzand Bouwmaterialen
Kiefteweg 2
7151 HT Eibergen
0546 - 559 559
www.witzand.nl


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

We hadden al wat pogingen ondernomen, maar nu was het dan eindelijk gelukt om even tijd vrij te maken voor een interview. Een kop koffie naast de laptop en de telefoon op luidspreker, het interview met Dennis Penterman kan beginnen!

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
We zijn een familiebedrijf en totaal leverancier voor bouw en afbouw.

“Wat dat inhoud? We leveren van fundering tot aan de vorstpan en alles wat daar tussen zit”, licht Dennis toe. “We doen de toelevering van bouwmaterialen met de focus op hout en plaatmateriaal, maar leveren ook prefab oplossingen, zoals HSB wanden en prefabkappen. 
In Eibergen hebben we een mooie showroom voor keukens, tegels, sanitair, badkamers, maar ook deuren, gevelstenen en dakpannen. Ook in het Witzand pand is een showroom en ook een afhaalshop voor professionals en particulieren om materialen af te halen. We zijn echter geen doe-het-zelf markt. We richten ons op een meer professionele doelgroep.”

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Dennis is accountmanager bij Witzand. Eerder noemden ze dat een vertegenwoordiger. Hij bezoekt klanten, doet aan acquisitie, relatiebeheer en verkoopt prefabprojecten. 

Dennis vertelt mij nog wat meer over het familiebedrijf. De 5e generatie familie Witzand is momenteel eigenaar van het bedrijf. In totaal heeft Witzand 6 vestigingen. Drie in de Achterhoek en drie in Twente. De oorsprong ligt in Almelo.
In 2001 werd een bouwmaterialenbedrijf in Vriezenveen overgenomen en in 2007 ECB (Smit en Mengerink) bouwmaterialen met vestigingen in Eibergen, Lichtenvoorde en Ruurlo. De ambitie leeft om er nog een vestiging bij te openen. Er zijn veel bouwers in het oosten, die ook in het westen actief zijn, dus mogelijk wordt dit een vestiging meer naar het westen. Continuïteit in de voorraad en de toelevering is belangrijk.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Dennis geeft aan altijd al interesse te hebben gehad in de verkoop. Hij houdt van het contact met mensen. Hij heeft jarenlang gewerkt in een sportzaak in Eibergen. Hoe hij vervolgens bij Witzand belandde? Hij had via zijn broers, die een bouwbedrijf hebben, wel affiniteit met de bouw. Zo begon hij bij ECB en ging hij mee over naar Witzand. 

Waar ben je het meest trots op?
“Op mijn gezin”, antwoordt hij zonder na te hoeven denken. Samen met zijn vrouw Ans, dochter Plien en zoon Moos woont hij op een fijne plek aan de Hummelsweide.

Wat is je grootste wens?
“Vrede en gelijkheid voor iedereen”, antwoordt Dennis. “Op de televisie zie je de uitersten samen aan tafel zitten en worden er felle discussies gevoerd, terwijl in werkelijkheid zoveel mensen het best wel met elkaar eens zijn. Iedereen heeft het over de polarisatie, de tegenstellingen die steeds groter worden. Dit hoeft geen probleem te zijn als je respect hebt voor elkaar en elkaars mening. Laat de ander in zijn/haar waarde.”

“Zakelijk gezien, is mijn wens dat bouwen voor iedereen betaalbaar blijft”, voegt Dennis toe. “Dat mensen die een woning zoeken ook iets betaalbaars kunnen vinden.”

Wat is je grootste uitdaging?
“Persoonlijk is dat dat ik soms teveel wil. Ik leg de lat best hoog voor mezelf en dan moet ik af en toe de rem erop zetten en tijd nemen voor mezelf”, geeft Dennis eerlijk toe. 

“Zakelijk gezien is de grootste uitdaging om het bouwen betaalbaar te houden. De grootschalige woningbouw wordt minder en de hypotheekrente gaat omhoog. Dit heeft ook zijn effect op de branche. Er is schaarste in bouwmaterialen vanwege de gasverslindende industrie, dit gaat wel beter. De keramische industrie was ook een uitdaging. Van alle gas gerelateerde producten zijn de prijzen heel hoog en is de beschikbaarheid laag. Het gaat gelukkig wel weer de goede kant op, ook door de volume verlaging. 100.000 woningen per jaar is gewoon niet haalbaar, de helft wel”, legt Dennis uit.

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
“Zeg jij maar eens nee tegen Bob ten Vergert”,  zegt Dennis gekscherend. 
Witzand draagt graag een steentje bij aan het lokale verenigingsleven.

Tennis je zelf ook?
“Nee, niet meer”, antwoordt Dennis. “Vroeger heb ik wel getennist op de plek van de kruidentuin en nog heel even bij de Bijenkamp. Ik kreeg echter last van mijn knieën en ben nu aan het fietsen, mountainbiken en wielrennen.”

Wat vind je van padel?
“Nog niet gedaan, maar wel leuk om eens te proberen. Ik hoor veel enthousiaste verhalen.”

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Dennis denkt kort na: “Ik hoop dat ze nog heel lang veel spelplezier hebben op het park en wens alle leden veel gezondheid en een fijn sportief leven. Ook wens ik een ieder toe dat de vereniging nog lang gezond mag blijven en dat iedereen enthousiast blijft om zijn/haar steentje bij te dragen. Je moet het samen doen.”

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468