Wormgoor Assurantiën

WormgoorWormgoor Assurantiën
Grotestraat 32
7151 BD Eibergen
0545-475075
www.wormgoor.net
[email protected]
WhatsApp: 06-25583157 (binnen kantooruren)


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Tegenover de Oude Matthëus kerk ontmoet ik Max Wekking, die samen met Ruud Brinkers de directie uitmaakt van Wormgoor Assurantiën en de Regiobank in Eibergen. Max had een drukke agenda die dag, dus na een korte kennismaking startten we gelijk met het interview.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Wormgoor is een traditioneel assurantiekantoor met een lokaal karakter, specifiek gericht op hypotheken, waarbij toegankelijkheid, persoonlijk advies en een kwalitatief goede service hoog in het vaandel staan en dit alles met een prijs concurrerend met internetaanbieders.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Max vertelt dat hij het bedrijf runt samen met Ruud Brinkers. Naast directeur werken ze echter ook gewoon mee binnen het team in hun expertisegebied. Max is van origine hypotheekadviseur en daarnaast volledig thuis in de bedrijfsverzekeringen. Binnen het team is veel kennis en kwaliteit aanwezig. Zo kunnen ze zowel particulieren als bedrijven van advies voorzien.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
"Nee", antwoordt Max resoluut, "ik wilde altijd vrachtwagenchauffeur worden." Helaas kwam hij toentertijd niet in aanmerking voor die functie vanwege verminderd zicht in één van zijn ogen. Hij ging naar de ondernemersschool en werkte na zijn schooltijd 14 jaar bij de Rabobank in diverse functies. In 2004 zag hij een vacature bij Wormgoor en na een goed gesprek met Tonnie Wormgoor kreeg hij de baan als adviseur. In 2009 nam hij het bedrijf samen met Ruud over. Een pittige tijd volgde vanwege de financiële crisis. Ondanks de crisis bleven ze investeren in hun particuliere klanten en dat zorgde ervoor dat toen het wat beter begon te gaan, de klanten hen ook weer opzochten voor advies.

Waar ben je het meest trots op?
"Het team", antwoordt Max direct. "We hebben een klein team, maar allemaal zijn het aanpakkers. Iedereen heeft de vereiste diploma’s, is uiterst productief en gaat mee in de digitalisering en automatisering. Ik durf zelfs wel te zeggen dat wij als assurantiekantoor voorop lopen op het gebied van automatisering."

Wat is je grootste wens?
"Allereerst dat iedereen gezond blijft", zegt Max. "En voor het bedrijf dat we de dingen kunnen blijven doen die we nu doen, kunnen blijven ondernemen en adviseren. Dat we naast de klant blijven staan en de verbindende factor kunnen zijn tussen verzekeraar en klant. Dat we op een laagdrempelige manier en met gezond verstand de zaken kunnen blijven uitleggen."

Wat is je grootste uitdaging?
Opnieuw weet Max direct het antwoord: "De woningmarkt. Er is veel te weinig aanbod voor starters. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hieraan iets te veranderen, om toch mee te denken en mogelijkheden voor starters te creëren. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt. Eigenlijk is dat wel onze grootste uitdaging: mogelijkheden creëren, zodat anderen hun dromen kunnen verwezenlijken."

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
"Miranda Wahl", antwoordt Max. Ik kijk hem vragend aan. Hij licht toe: "Miranda is de rechterhand binnen het bedrijf, onze duizendpoot. Daarnaast ondersteunen we graag verenigingen binnen de regio. Sport is belangrijk, daar hebben we veel affiniteit mee en we dragen graag een steentje bij."

Tennis je zelf ook?
"Jazeker", zegt Max, "twee keer per week om 8 uur ’s ochtends in Lievelde en daar komt nog een derde keer bij. Het liefst single ik, maar dan wel tegen iemand van wie ik kan winnen 😉." Vroeger voetbalde hij en hij is nog altijd bestuurslid van Stichting Businessclub Vrienden van S.V. LONGA '30 in Lichtenvoorde.

Wat vind je van padel?
"Dat heb ik nog niet geprobeerd", vertelt hij, "en eerlijk gezegd, denk ik niet dat ik dat heel leuk vind met die extra wanden erbij. Het doet me wat denken aan squash" Op zijn beurt vraagt hij aan mij of ik weet wat 'dynamic tennis' is. Ik heb geen idee en hij legt daar wat over uit. Dat klinkt ook als een leuk spel.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
Blijf gezond! Zorg dat je wint, maar vooral dat je geniet en onthoudt "Rust roest"! 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468