Sponsor in de spotlight: Bakker Bart

11 februari 2023


Net voor Sinterklaas had ik een afspraak met Remy Ooink. Het was gezellig druk in de lunchroom en ik bemachtigde een tafeltje bij de zijwand. Even later kwam Remy bij me zitten, maakten we kennis en gaf ik hem een klein presentje van de vereniging als dank voor zijn sponsorschap afgelopen jaar. Alle sponsoren hebben een blijk van dank gehad, alleen was dat een pakketje van Bakker Bart, dus voor Remy had ik iets uitgezocht in de winkel van een andere sponsor Fokke Gert Spinder (FG slijterij). Hij nam het dankbaar in ontvangst en ik hoop dat hij er het nieuwe jaar goed mee is begonnen.

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Lokaal verbinden middels lekker en vers eten.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
“Ik ben al zo’n 7 jaar de eigenaar van dit filiaal”, antwoordt Remy. Hij is geheel verantwoordelijk en aansprakelijk voor de bakkerij en lunchroom binnen de franchiseformule van Bakker Bart. Een gedeelte van de producten koopt hij centraal in, maar deels koopt hij ook lokaal in. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zuivelproducten van de Zuivelhoeve en groente en fruit van Groente en Fruit Op’n Brink. Hiermee probeert hij ook een bijdrage te leveren aan het behoud van de diversiteit in het centrum en het gezamenlijke bestaansrecht van de ondernemers daar. 
Verder behoort inkoop, planning en verkoop ook tot zijn taken. Hij is geregeld in de winkel te zien als gezicht van de zaak, maar ook omdat hij het leuk vindt.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
“Nee”, antwoordt Remy, “ik wilde eigenlijk gymleraar of café eigenaar worden.” Hij vond sport in zijn algemeenheid erg leuk en ook het overbrengen op de jeugd. Een café sprak hem ook erg aan. De horeca biedt ook veel kansen en uitdagingen voor ondernemerschap. Vroeger heeft hij ook wel als kelner gewerkt. 
Als opleiding heeft hij eerst Sport & Bewegen gedaan. Hij is vervolgens als fitnessinstructeur en zwemonderwijzer aan de slag gegaan. Dit bood te weinig uitdaging en via via kwam hij in aanraking met Bakker Bart. Er was een vacature in de bakkerij. Hij startte daar rond zijn 18e en heeft er al zijn diploma’s als bakker gehaald. Vervolgens leerde hij door en werd hij bedrijfsleider van het filiaal in Haaksbergen. Negen jaar geleden kwam er een kans om te ruilen met de bedrijfsleider van Bakker Bart in Eibergen en dit beviel erg goed. Na 2 jaar kocht hij het bedrijf, dat nu dus 7 jaar zijn eigendom is.
Zijn horeca wens is toch ook een beetje in vervulling gegaan, want de lunchroom loopt goed. Ook heeft hij veel bedrijven die bij hem presentjes, traktaties en lunches afnemen. Hij vindt het mooi dat de bedrijven op het industrieterrein in Eibergen hem als lokale ondernemer dit ook gunnen.

Klik hier om het hele interview met Remy te lezen: https://www.tvmallumsemolen.nl/bakkerbart

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468