Sponsor in de spotlight: Parlijn

02 juli 2022


Bij mijn entree bij Parlijn word ik hartelijk welkom geheten door niemand anders dan Lucel Bennink. Een aangename verrassing. Binnen een paar minuten word ik opgehaald in de mooie ruime entree door Reno Mooijweer. Hij neemt mij mee naar een kantoorruimte, waar ook Femmy van Slooten aansluit voor het gesprek. Sinds 1 juli 2021 vormen Reno en Femmy naast privé ook een paar als het gaat om het gezamenlijk besturen van Parlijn. Vandaar ook dat zij beiden aanschuiven voor dit interview.

Parlijn is 12 jaar geleden opgezet door de ouders van Femmy. De afgelopen 6 jaar werkten Reno en Femmy ook mee. Sinds oktober 2019 is Parlijn gevestigd schuin tegenover de Karwei, waar voldoende ruimte is om de huidige en toekomstige ambities waar te maken. 

Parlijn biedt personen met o.a. een psychiatrische behoefte, autisme, niet aangeboren hersenletsel en licht verstandelijk gehandicapten van jong tot oud ambulante begeleiding, huishoudelijke ondersteuning en een (arbeidsmatige) dagbesteding. Dit laatste wordt ook wel ‘het werkbedrijf’ genoemd. Femmy vertelt mij dat er binnen de dagbesteding van Parlijn 5 thema’s zijn:
1.    Creativiteit & talent
2.    Sfeer & ontspanning
3.    Arbeidsmatige dagbesteding (het werkbedrijf)
4.    Facilitair & horeca
5.    Sport & leefstijl 
Reno en zijn zorgcollega’s verplaatsen zich zo goed mogelijk in de cliënt en verkennen samen met de cliënt zijn/haar behoeften, uitdagingen, talenten en drijfveren en komen zo tot die begeleiding en zorg die het beste past bij de betreffende persoon.

Kunnen jullie in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Zorg op maat onder één dak, waarbij ‘jezelf zijn’ en ‘veiligheid’ de belangrijkste kernwaarden zijn.

Wat is jullie functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Reno en Femmy zijn de bestuurders van Parlijn. Femmy houdt zich meer bezig met de beleidsmatige zaken en biedt de nodige ondersteuning aan het ambulante werkveld. Reno zorgt voor de operationele aansturing en de meer zorginhoudelijke aspecten. Het overige pakken ze samen op.

Hebben jullie dit altijd al willen worden?
Femmy lacht en zegt: ”Nee, ik heb commerciële economie gestudeerd. Wel was ik altijd geïnteresseerd in management & organisatie. Ik hielp mijn ouders 1 dag in de week met de boekhouding en werkte daarnaast als manager van een sportschool in Enschede. Dit heb ik 9 jaar gedaan. Na het krijgen van mijn tweede kindje merkte ik dat de eigenaar en ik van visie begonnen te verschillen en ben ik gestopt als manager. Mijn ouders boden me aan om meer binnen Parlijn te gaan doen en te verkennen of dit wat voor mij zou zijn. Ik heb toen een stukje HR erbij gepakt en ook de ambulante tak. De ervaringen binnen Parlijn en de mogelijkheid om zelf de bestuurdersrol te gaan vormen, maakte dat ik deze kans gepakt heb.
Ook Reno had van jongs af aan niet de wens om zorgbestuurder te worden. 11 jaar lang werkte hij bij de marine en ging hij op zoek naar avontuur. Rond zijn 30e kwam hij op het punt dat hij toch iets serieuzer naar zijn toekomst ging kijken. Hij ging aan de studie en werd coördinator binnen de jeugdzorg. De volgende stap was die van manager en nu dus bestuurder. Hij voelt zich volledig op zijn plek binnen de zorg.

Klik hier om het hele interview met Reno en Femmy te lezen: https://www.tvmallumsemolen.nl/parlijn

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468