Sponsor in de spotlight: Scharrenborg 2wielers

19 juni 2022


Vanwege een positieve test aan mijn zijde spreek ik Kevin Scharrenborg helaas niet in persoon op de zaak, maar telefonisch. Als ik hem daar wel had kunnen ontmoeten, had ik met eigen ogen kunnen zien dat de zaak redelijk vol staat met fietsen. Ik hoor je denken ‘dat is toch niet zo gek voor een fietsenzaak’ en dat is zeker waar, ware het niet dat er behoorlijke levertijden op fietsen zitten. Dit maakt dat Kevin een grotere voorraad aan fietsen in de winkel heeft staan dan 2 jaar geleden. 
Vanwege de Corona perikelen is Nederland immers volop aan het fietsen geslagen en moest er dus meer ingekocht worden. Dat is natuurlijk goed voor de fietsen business, echter de leveranciers van de onderdelen konden de plotselinge toename in vraag niet aan en hadden daarnaast ook te kampen met Corona onder hun medewerkers en waren daardoor soms genoodzaakt tijdelijk te sluiten. Wetende dat je gemiddeld zo’n 10 leveranciers nodig hebt om 1 volledige fiets te bouwen, begrijp je dat dit een aardige uitdaging is. “Vooral aan frames, versnellingen en remmen is het nog steeds lastig komen en een alternatief is er niet”, legt Kevin mij uit. Dit maakt dat levertijden kunnen oplopen tot ruim een half of driekwart jaar. Kevin stelt mij echter gerust dat dit eigenlijk alleen nog geldt voor hele specifieke modellen. 
 
Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Scharrenborg 2wielers zet net dat extra stapje meer om een zo goed mogelijke service te bieden aan haar klanten ongeacht het type fiets. 

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Kevin is de eigenaar van het bedrijf en heeft één medewerker in dienst. Samen bestieren ze de werkplaats en winkel. Verder onderhoudt hij de contacten met de diverse leveranciers, doet hij de inkoop en een deel van de administratie. 

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
“Ik werkte altijd al graag met mijn handen”, zegt Kevin, “ik ben geen bureaustoeltype.” Toen hij op de HAVO zat, heeft hij eens meegelopen in een fietsenzaak en dat voelde goed. Hij koos vervolgens voor de opleiding fietstechnicus van het ROC in Hengelo. Na zijn opleiding is hij gaan werken bij “Fietsen van Cees” en in 2016 kreeg hij de mogelijkheid om de zaak over te nemen. 

Klik hier om het hele interview met Kevin te lezen: https://www.tvmallumsemolen.nl/scharrenborg

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468