Sponsor in de spotlight: Tennisdistrict.com

17 september 2022


Nieuwsgierig stapte ik het bedrijfspand aan Den Sliem 35 in Groenlo binnen, waar Joris Kemkens mij direct hartelijk welkom heette. Via het koffieapparaat volgde ik hem naar een kantoorruimte waar we even ongestoord konden praten. Ik hoefde niet veel te vragen, want Joris nam mij als vanzelf enthousiast mee in hoe Tennisdistrict en sinds 2 jaar ook Padeldistrict is ontstaan. 

Het begon 13 à 14 jaar geleden met het opkopen van restpartijen sportartikelen, die vervolgens via Ebay, Amazon en Bol.com hun weg naar de klant vonden. Joris had altijd al iets met sport en ook de nodige kennis van sportartikelen opgedaan in de tijd dat hij bij Intersport werkte als bedrijfsleider. Hij zag dat het ontbrak aan een goed aanbod van tennisartikelen in de regio. Toen hij in 1999 een grote hoeveelheid tennisrackets opkocht, was dat het begin van Tennisdistrict. Sinds 2 jaar is daar ook het label Padeldistrict aan toegevoegd. Bewust is gekozen voor de toevoeging van ‘district’ in de naam. Het bedrijf richt zich met name op partnerschappen met verenigingen, trainers, bedrijven en sporters binnen de regio Oost-Nederland. 

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Een verbindende factor zijn tussen tennisverenigingen, tennistrainers en hun leden en samen met de sporter zoeken naar de perfecte match tussen materiaal en het eigen spel(niveau). 

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Joris is de eigenaar van zowel het label Tennisdistrict als het label Padeldistrict. Beide labels worden overigens binnenkort ondergebracht onder de overkoepelende naam XDome. Pieter Peeters is diegene die verantwoordelijk is voor de contacten met de verenigingen, trainers, bedrijven en sporters. Hij verzorgt de offline contacten en hem zul je dan ook ontmoeten in de showroom. 

Pieter sluit aan bij het gesprek en ik vervolg mijn vragen aan hem. Joris vult waar nodig aan.
 
Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Pieter geeft aan dat hij zijn werkende leven is gestart als assistent bedrijfsleider van een supermarkt en als laatste nog 1,5 jaar heeft gewerkt bij Obelink als leidinggevende. Neef Joris had hem al eens gevraagd om te helpen schrijven voor de website, maar afgelopen juni is hij officieel in dienst getreden. Hij heeft er nooit zo bij stil gestaan, wat hij wilde worden. Hij voelt zich wel op zijn plek in de retail en vindt het erg leuk om met mensen om te gaan. Eigenlijk voelt het in zijn huidige functie alsof hij van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken.

Klik hier om het hele interview met Joris en Pieter te lezen: https://www.tvmallumsemolen.nl/tennisdistrict

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468