Sponsor in de spotlight: Witzand Bouwmaterialen

22 oktober 2023


We hadden al wat pogingen ondernomen, maar nu was het dan eindelijk gelukt om even tijd vrij te maken voor een interview. Een kop koffie naast de laptop en de telefoon op luidspreker, het interview met Dennis Penterman kan beginnen!

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
We zijn een familiebedrijf en totaal leverancier voor bouw en afbouw.

“Wat dat inhoud? We leveren van fundering tot aan de vorstpan en alles wat daar tussen zit”, licht Dennis toe. “We doen de toelevering van bouwmaterialen met de focus op hout en plaatmateriaal, maar leveren ook prefab oplossingen, zoals HSB wanden en prefabkappen. 
In Eibergen hebben we een mooie showroom voor keukens, tegels, sanitair, badkamers, maar ook deuren, gevelstenen en dakpannen. Ook in het Witzand pand is een showroom en ook een afhaalshop voor professionals en particulieren om materialen af te halen. We zijn echter geen doe-het-zelf markt. We richten ons op een meer professionele doelgroep.”

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Dennis is accountmanager bij Witzand. Eerder noemden ze dat een vertegenwoordiger. Hij bezoekt klanten, doet aan acquisitie, relatiebeheer en verkoopt prefabprojecten. 

Dennis vertelt mij nog wat meer over het familiebedrijf. De 5e generatie familie Witzand is momenteel eigenaar van het bedrijf. In totaal heeft Witzand 6 vestigingen. Drie in de Achterhoek en drie in Twente. De oorsprong ligt in Almelo.
In 2001 werd een bouwmaterialenbedrijf in Vriezenveen overgenomen en in 2007 ECB (Smit en Mengerink) bouwmaterialen met vestigingen in Eibergen, Lichtenvoorde en Ruurlo. De ambitie leeft om er nog een vestiging bij te openen. Er zijn veel bouwers in het oosten, die ook in het westen actief zijn, dus mogelijk wordt dit een vestiging meer naar het westen. Continuïteit in de voorraad en de toelevering is belangrijk.

Heb je dit altijd al willen worden? Zo niet, wat dan wel?
Dennis geeft aan altijd al interesse te hebben gehad in de verkoop. Hij houdt van het contact met mensen. Hij heeft jarenlang gewerkt in een sportzaak in Eibergen. Hoe hij vervolgens bij Witzand belandde? Hij had via zijn broers, die een bouwbedrijf hebben, wel affiniteit met de bouw. Zo begon hij bij ECB en ging hij mee over naar Witzand. 

Klik hier om het hele interview met Dennis te lezen: https://www.tvmallumsemolen.nl/witzand

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468