A.A.S. Autoschadespecialist De Kiefte

A.A.S. de KiefteA.A.S. Autoschadespecialist De Kiefte
Venneslatweg 3
7151 HD Eibergen
0545-474545
www.dekiefte.com
[email protected]


Geschreven door Gerrien van Leeuwen.

Op de sponsormiddag ontmoette ik Steffen en Karin Kruidenier van Autoschadespecialist De Kiefte. We raakten aan de praat en zo kwam een afspraak voor een interview tot stand. Het leek Karin en mijzelf leuk om te starten met een wandeling met onze honden Jack en Sophie en zo geschiedde. Tijdens een mooi rondje langs de Berkel en over de Maat leerden we elkaar wat beter kennen en de honden genoten van elkaar en het water. Daarna stapten we in de auto en reden naar het bedrijf aan de Venneslatweg 3. Daar kreeg ik een rondleiding door de zaak. Het was vrijdagmiddag dus er stonden niet veel auto’s meer, want ze proberen voor het weekend zoveel mogelijk auto’s weer af te leveren. Karin vertelt mij dat De Kiefte naast auto- en ruitschadeherstel ook industrieel spuitwerk doet. O.a. sponsorcommissielid Bob ten Vergert (Top Care) brengt zijn stoelen naar De Kiefte voor de finishing touch, maar ook veel anderen weten inmiddels de weg naar De Kiefte te vinden. We eindigen de rondleiding aan een bureau in de receptie met een lekker kopje koffie. Ook het interieur van de receptie is recentelijk gespoten en het ziet er tip top en modern uit. Steffen laat het interview graag over aan Karin en die was helemaal klaar voor de eerste vraag. 

Kun je in één zin omschrijven waar je bedrijf voor staat?
Van au naar wauw!
Inhoudende een totale ontzorging bij autoschadeherstel. Je hoeft alleen je auto te brengen en je groene kaart en kentekenbewijs mee te nemen. De rest regelt De Kiefte voor je. Van schadecalculatie tot declaratie. De Kiefte is aangesloten bij de landelijke schadeketen A.A.S. en werkt voor bijna alle verzekeringsmaatschappijen. Je bent overigens ook van harte welkom als het geen verzekeringswerk is.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf en wat houdt dat in?
Karin helpt sinds dit jaar weer mee in de zaak. Je vindt haar bij de receptie, maar ze doet ook een deel van de boekhouding en sinds kort schadecalculaties. Ze heeft een maand terug haar certificaat gehaald als schadecalculator. Steffen kan daardoor meer meewerken in de werkplaats. Dat is nodig ook, want het is heel lastig om aan goed personeel te komen. Zo zorgen ze toch voor een goede en vakkundige doorstroming in het werk.
Steffen is de eigenaar van De Kiefte. Hij kan en doet eigenlijk alles: administratie, calculaties, bestellingen, planning en schadeherstel. 
Gedurende het hele schadeherstel proces worden foto’s gemaakt van de auto. Deze foto’s moeten worden overlegd als bewijs aan de verzekeringsmaatschappijen. Karin laat mij zien dat dit allemaal digitaal wordt opgeslagen. De Kiefte behandelt allerlei soorten schade, waaronder ook ruitschade. Ze doen echter ook airco onderhoud en industrieel spuitwerk. Bij dat laatste kun je o.a. denken aan stoelen, binnendeuren, klinken, kastdeuren, keukenkastjes, airco units en radiatoren.

Heb je dit altijd al willen worden?
Auto’s en techniek hebben Steffen altijd al geïnteresseerd. Van begin af aan lag de techniek hem beter dan de commerciële kant. Hij was ook op de IFA aangenomen, maar koos voor de autotechnische school (MTS) in Apeldoorn. Zijn broer Eelco past de commerciële kant beter en zo vullen ze elkaar mooi aan qua expertise. Zijn broer heeft de dagelijkse leiding over het welbekende autobedrijf Berenpas en hij over De Kiefte. Ze hebben echter beide bedrijven van hun ouders overgenomen en zijn gezamenlijk eigenaar.

Waar ben je het meest trots op?
In 1994 werd Steffen de sleutel van De Kiefte overhandigd door zijn vader en dat was best spannend. Hij had net zijn opleiding afgerond en startte meteen een eigen bedrijf. Inmiddels is het een goed lopend bedrijf met een heel fijn team geworden en daar zijn zowel Karin als Steffen heel trots op.

Wat is je grootste wens?
Karin denkt even na en zegt dan: “Dat er in de toekomst een opvolger komt voor het bedrijf, die alles wat opgebouwd is overneemt en voortzet.” Voorlopig is dat nog niet aan de orde, maar het spookt al wel door het hoofd.
Een andere wens is de uitbreiding van het team, zodat er meer werk kan worden verzet, wachttijden korter worden en ook de vele kansen die ze zien, zouden kunnen worden benut.

Wat is je grootste uitdaging?
“Het krijgen van goed geschoold personeel”, antwoordt Karin. Ze hebben momenteel vacatureruimte en zijn hard op zoek naar een voorbewerker spuiter. Vanuit ROC Twente hebben ze een BBL-er aan het werk en die proberen ze ook te behouden.
“We kunnen wel wat samenwerken met Berenpas”, legt Karin uit, “maar dan alleen op het gebied van (de-)montage. Schadeherstel bestaat o.a. uit demontage en montage, plaat- en spuitwerk en dat is heel ander werk dan waar een onderhoudsmonteur voor opgeleid is.”

Wat maakt dat je sponsor bent geworden van TVMM?
We leveren graag een bijdrage aan lokale verenigingen. Sponsoring is belangrijk om verenigingen in stand te houden. 

Tennis je zelf ook?
“Wel geprobeerd”, legt Karin uit, “maar dat was niet zo’n groot succes.” Haar zoon, Jort, heeft wel getennist bij TVMM en in die tijd is Karin 3 jaar actief geweest als voorzitter van de jeugdcommissie. 
Steffen kan alles qua sport en heeft ook weleens getennist, maar is nooit lid geweest. Hij loopt nu halve marathons en wil graag de hele marathon lopen in Berlijn. Padel hebben ze beiden nog niet gedaan.

Dit wil ik graag nog even kwijt aan de leden van TVMM…
“Er heerst een goede sfeer bij de vereniging. Dat merkten we ook weer op de sponsormiddag en ik heb die ervaring ook vanuit de jeugdcommissie”, vertelt Karin. “Daarnaast is het een heerlijke plek, die goed aanvoelt. Complimenten voor het clubhuis en het park, het heeft een goede uitstraling. Daar mogen we trots op zijn!”

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 545 472 891

Sportpark de Bijenkamp

Rietmolenseweg 6
7151 MD Eibergen

KVK-nummer

40101468